fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Politika

Saopštenje GrO „Dosta je bilo“ Zaječar povodom odluke da JКP „Zaječarparking“ prenese potraživanja agenciji iz Paraćina

Gradski odbor „Dosta je bilo“ Zaječar obratio se građanima Zaječara i rukovodstvu JKP “Zaječarparking” saopštenjem, u kojem osuđuje odluku da JКP „Zaječarparking“ Zaječar prenese potraživanja, koja ovo preduzeće ima prema svojim dužnicima, agenciji iz Paraćina.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“GrO „Dosta je bilo“ Zaječar je zaprepašćen odlukom JКP „Zaječarparking“ Zaječar da, ugovorom o ustupanju potraživanja, prenese potraživanja koja ovo preduzeće ima prema svojim dužnicima, a to su građani Zaječara, agenciji iz Paraćina, koja pokušava preko svog advokata, očito koji je u rodbinskoj vezi sa vlasnicima agencije da naplati potraživanje, a pored toga i neosnovano nametne dodatne troškove građanima i da na taj način dugove Zaječaraca prema navedenom preduzeću nekoliko puta uveća.

Naime, JКP „Zaječarparking“ Zaječar, kao ustupilac potraživanja je trebalo da svoje dužnike obavesti o ustupanju, tako da nema pravnog utemeljenja u tome što je advokat Zoran Nikolić, čiji je klijent “JN&AN Nikolić Consulting DOO Paraćin” kao prijemnik, istovremeno dužnicima uputio i obaveštenje o ustupanju potraživanja i opomenu pred utuženje koju je tarifirao iznosom od 3.000,00 dinara, čime je stvorio dodatne, višestruko veće troškove dužnicima, što nije u skladu sa zakonom.

Podsetimo gradsku vlast i čelnike ovog preduzeća da je ovo preduzeće gradsko javno preduzeće koje je osnovao Grad Zaječar 2011. godine, sa samo jednim zadatkom, a to je da pružaju Zaječarcima usluge u kopnenom saobraćaju, a ne da ih pljačkaju na najperfidniji način. Ovo javno preduzeće ima dovoljno kapaciteta da samo pošalje opomene svojim dužnicima, pa i da pokrene postupak u kom bi naplatili potraživanja prema svojim dužnicima, a ne da čine partijske usluge agencijama i advokatima širom zemlje, kojima je jedina ideja da od osiromašenih Zaječaraca bezdušno isisaju i poslednji dinar.

Кoliko je ovo sramotno ne vredi govoriti, potpuno je jasno iz postupaka rukovodstva istog. „Dosta je bilo“ Zaječar daje obećanje da nakon sledećih izbora nijedno javno gradsko preduzeće više neće raditi protiv interesa svojih građana, neće ih pljačkati, ova preduzeća neće voditi nesposobni kadrovi, koji izvršavaju partijske zadatke, a ovo preduzeće biće dovedeno u red.”

Dodaj komentar