Izdvajamo Kultura

“Riblja čorba” zagrejala atmosferu na najpoznatijem rok festivalu u Zaječaru (FOTO + VIDEO)

FOTO: zajecaronline.com

Više hiljada posetilaca na 53. Gitarijadi u Zaječaru imalo je prilike da uživa u koncertu jednog od najpoznatijih rok bendova na ovim prostorima, “Riblje čorbe”.

Bora Đorđević je sa svojom ekipom muzičara napravio vatrenu atmosferu. Koliko je ova rok grupa poštovana od strane publike, pokazuje i to da su se dva puta vraćali na bis.

FOTO: zajecaronline.com

“Pogledaj dom svoj Anđele”, “Kad sam bio mlad”, “Lutka sa naslovne strane”, “Amsterdam” su samo neki od hitova koji su pristuni pevali u glas sa Borom Đorđevićem. U dobro poznatom stilu, na posebno oduševljenje publike, Bora je u pauzi između pesama, čitao svoje stihove.

FOTO: zajecaronline.com

“Riblja čorba” već je više puta bila na zaječarskoj Gitarijadi, a kako ističe Miša Aleksić iz ove rok grupe, njima je uvek posebno zadovoljstvo kada gostuju u Zaječaru.

“Publika je fantastična. Nama je u Zaječaru uvek lepo, tako je bilo i ovog puta. Nadamo se da ćemo dolaziti na još mnogo Gitarijada”, rekao je Aleksić.

FOTO: zajecaronline.com

Bora Đorđević je pre razlaza sa grupom “Rani mraz” i Đorđem Balaševićem 1978. nekoliko godina proveo u grupi “Suncokret”, svom prvom velikom bendu. Na pustom beogradskom doku odlučio je da oformi novi bend sa tvrđim zvukom. Povezuje se sa prijateljima iz grupe “SOS” (Miša Aleksić, Rajko Кojić i Miroslav Milatović Vicko) i osniva “Riblju čorbu”.

FOTO: zajecaronline.com

Grupa je zvanično nastala u restoranu Šumatovac 15. avgusta 1978. godine. Prvobitno je trebalo da se zove „Bora i ratnici”, a onda su se odlučili za „Riblja čorba”. Prvi koncert “Riblja čorba” je održala u vojvođanskom mestu Elemir 26. avgusta 1978. godine, posle čega su usledile i svirke u Subotici i Sarajevu, gde su stekli novu publiku.  Pesme kao što su “Lutka sa naslovne strane” i “On i njegov BMW”, odmah su postigle veliku popularnost. Sve ostalo je istorija. Rok sastav “Riblja čorba” opstala je i danas i pored mnogobrojnih novih imena. Njihove pesme su “evergreen”.

Kako je bilo na nastupu “Riblje čorbe” na 53. Gitarijadi u Zaječaru, možete videti foto galeriju i u videu.

K.M.

3 komentara

Dodaj komentar