Društvo

REPORTERI PORTALA „ZAJEČAR ONLINE“ NA VANJINOM JAZU: Praznik rada uz meso i kupanje u Timoku!

Uz neizbežni roštilj, ali i pečenje s ražnja i glasnu muziku, na stotine stanovnika grada na Timoku proslavili su međunarodni praznik rada, a prvomajski uranak u Zaječaru, po običaju, najmasovnije je obeležen na Kraljevici, Vanjinom jazu i okolnim jezerima.

Brojini sugrađani svih generacija, među kojima je najviše bilo srednjoškolaca i studenata, veselili su se, uz pesmu i igru, u izletničkim zonama na obodu grada, a reporteri portala „Zaječar online“ zatekle su i one koji još od juče borave u prirodi.

Odmora nisu imali ni mnogobrojni roštilj-majstori koji su od rane zore pravili mesne specijalitete.

Za to vreme u debelom hladu ili na čistinama, pod toplim majskim suncem, mahom mlađi sugrađani i parovi sa decom prostrli su šatorska krila i postavili roštiljski pribor, zabavljajući se frizbijima i loptama uz muziku iz parkiranih automobila.

Iako kupališna sezona zvanično nije počela, budući da temperatura vode nije dostigla 22 stepena, spas od paklenih vrućina, koje su dosezale i 30. podelak Celzijusove skale, nekolicina sugrađana pronašla je u obližnjem Timoku.

Malobrojni srećnici koji praznik rada budu „praznovali“ i sutra, 2. maja moći će da uživaju u prelepom vremenu i odmore na nekom od tradicionalnih izletišta u gradu na Timoku.

 

Dodaj komentar