FOTO: Direkcija za izgradnju Paraćin

Održavanje oko 200 kilometara putnih pravaca na teritoriji Paraćina u nadležnosti je opštinske Direkcije za izgradnju, koja je i u zimskim i letnjim mesecima tokom 2018. godine vodila računa o prohodnosti i uređenju svih deonica.

Osim krpljenja rupa, koje spada u redovno održavanje, od 2019. godine pomenuto preduzeće obavljaće i rekonstrukciju brojnih putnih pravaca o kojima je do sada isključivo opština vodila računa.

FOTO: Direkcija za izgradnju Paraćin

Tako će prema rečima direktora Direkcije za izgradnju opštine Paraćin Aleksandra Milojkovića sada i Zakonom pomenutom preduzeću biti omogućeno da radi kompletne rekonstrukcije puteva.

“ Prošle godine rađena je rekonstrukcija puta Donja Mutnica – Klačevica u dužini od 2 kilometara sa potpuno novim asfaltom.

Za 2019. godinu isplanirali smo rekonstrukciju puta Mirilovac – Plana, deo puta prema Raševici, deo puta u Čepuru, dakle rekonstrukcija ulica u mnogo većem obimu nego u 2018. godini“, najavio je Milojković.

S obzirom da Direkcija za izgradnju u 2019. godini prvi put ulazi u rekonstrukciju ulica Milojković je najavio da su u planu Kajmakčalanska ulica, ulica Ivana Gorana Kovačića, Nikole Pašića, Vladike Velimirovića.

„Da bi neku ulicu predvideli za rekonstrukciju, na tom planu moraju da nas prate i ostala komunalna preduzeća, pre svega Vododvod.

Jer nećemo otpočeti rekonstrukciju neke ulice dok u njoj ne budu zamenjenje stare azbesne cevi od strane službe Vodovoda. Dakle da bi mi stavili novi asvalt neophodna je kompletna zamena vodovodne mreže i priključaka u toj ulici, a ne samo da uradimo asfalt preko asfalta, već podižemo kompletnu konstrukciju 30, 40 centimetara i onda je logično zameniti i vodovodnu mrežu.

Zato napominjem da bi što se tiče dužine pojedinih ulica prilikom rekonstrukcije mi mogli da uradimo i veće dužine, ali se trudimo da nas u tom radu prati i Vodovod“, napominje Milojković.

Prema rečima direktora u opštini Paraćin ostalo je još malo puteva gde je potrebna potpuna rekonstrukcija. Problem je tu međutim što su sve ulice u Paraćinu građene još 70-tih godina, pa je i vodovodna mreža zastarela i neophodna je njena zamena, te je zato usaglašen rad Direkcije i Vodovoda od izuzetne važnosti, ističe Milojković.

Pogledajte izjavu direktora Direkcije za izgradnju Paraćina Aleksandra Milojkovića:

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Glas Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here