fbpx
Društvo Izdvajamo

Rekonstrukcija, dogradnja i izgradnja novih objekata Zdravstvenog centra u Zaječaru

foto: screenshoot/urbanistički projekat - Kapaprojekt

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić izdao je saopštenje u kome se govori o dva kapitalna projekta za grad Zaječar.

-U toku ove i prošle godine grad Zaječar je izdvojio 48.000.000- (dosad plaćeno 30.000.000-) samo za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju, dogradnju i izgradnju novih objekata Zdravstvenog centra u Zaječaru.

Takođe je urađen veliki posao oko, konačnog, ozakonjenja svih objekata (posle 50 godina) bez čega nijedan projekat ne bi mogao da se realizuje i izda građevinska dozvola.

Okončana je i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima Vlade RS predata projektna dokumentacija za rekonstrukciju i dogradnju Dečijeg odeljenja (sa dogradnjom Dečijeg dispanzera) ukupne površine 2.800 m2.

U sklopu ovog, rekonstruisanog i dograđenog odeljenja, naći će se četiri celine sa zasebnim ulazima i to:

* deo za školsku bolesnu decu;

* deo za predškolsku bolesnu decu;

* savetovalište za školsku decu i

* savetovalište za predškolsku decu.

Sve četiri celine, sa zasebnim ulazima, imaju u sredini (povezane su) zajedničke prostorije za zaposlene dok su pacijenti potpuno odvojeni.

Postojeće Dečije odeljenje se od potkrovlja horizontalno dograđuje i povećava se površina u gabaritu nižih spratova.

Novoprojektovanim rešenjem uz nove ordinacije i sobe dobija se i svečana sala sa novom kuhinjom, sanitarnim čvorovima i velikom terasom.

Postupak je trenutno u fazi izdavanja građevinske dozvole a Kancelarija je dala saglasnost. Procenjuje se da će vrednost ove rekonstrukcije i dogradnje biti oko 320.000.000- rsd.

Drugi projekat, u sklopu rekonstrukcije kompletnog ZC Zaječar u okviru plana “Srbija 2020-2025”, jeste izgradnja potpuno novog Gerentološkog centra pri ZC Zaječar u površini od 8.900 m2 i u procenjenoj vrednosti od oko 700.000.000- rsd.

Gerontološki centar zamišljen je kao monolitni prsten koji levitira nad prizemljem. Koncipiran je sa nadkrivenim prostorom (nadkriveni plato) i otvorenim prostorima (atrijum i unutrašnje dvorište), prostorom za zajedničke aktivnosti, trpezarijom, distributivnom kuhinjom, administrativnim prostorijama, medicinskim blokom, smeštajnim jedinicama u prizemlju, magacinom medicinskog pribora i materijala te magacinom inventara, podstanice instalacija, kuhinjske ostave i podruma.

Na prvom i drugom spratu biće jednokrevetne i dvokrevetne sobe za korisnike, ambulante za fizikalnu i radnu terapiju, garderober i sanitarni čvor za medicinsko osoblje.

U novoizgrađeni Gerontološki centar, nakon završetka istog, seliće se pojedinačna odeljenja ZC Zaječar, dok traje njihova obnova, rekonstrukcija i dogradnja u narednom petogodišnjem periodu.

Ukupna vrednost, kompletne rekonstrukcije, nadogradnje i izgranje objekata ZC Zaječar, procenjuje se na oko 40.000.000- eura (4.750.000.000 -rsd) bez opreme. Novi Zdravstveni centar u Zaječaru imaće i najsavremeniji dijagnostički centar sa magnetnom rezonancom.

Najkasnije u proleće naredne godine očekuje se početak prvih radova, rekao je Ničić.

izvor: zajecar.info

1 komentar

  • Nemoj da se trudiš da za ovo malo vremena što ti je ostalo da vladaš našim sudbinama, bilo šta planiraš. Prvo objasni što si porušio sportsku halu u Kotlujevcu koju si lično i svečano otvorio. Hala je bila završena, sa lakiranim parketom a nijedan čas fiskulture nije održan. Porušio si je i sad sa Tončevim praviš novu. Za te NAŠE pare si i trebao da napraviš novu ali na drugom mestu. Objasni šta si zamislio sa dve gradjevine na pijaci. da li je neko video plan ili maketu tih spomenika tvog neznanja. Kad to uradiš onda nastavi da planiraš i zamišljaš.
    Sad je očigledno da si zamislio da preplatiš izradu projekata, deo para ti se vrati na privatni račun a projekti završe u fijoci. Postao si providan, uzmi i tu ” otpremninu ” pa idemo pa – pa !

Dodaj komentar