Društvo Kultura

„Razvilo se kolo kraj Timoka“ 9. jula u zaječarskom pozorištu “Zoran Radmilović”

Atlas Servis - 24h pomoć na putu
Foto NPTK Zoran Radmilović Zaječar

Smotra folklornih ansambala Srbije pod nazivom ,,Razvilo se kolo kraj Timoka“ biće održana u subotu 9. jula, u pozorištu “Zoran Radmilović”, istaknuto je u susretu sa novinarima, u zaječarskom teatru.

Prema rečima nadležnih, plan je bio da se smotra održi na Popovoj plaži, što je po nazivu i logično, ali je lokacija promenjena jer će prema prognozi meteorologa u subotu padati kiša.
Rukovodilac Gradskog folklornog ansambla “ZO-RA” Nenad Petković je istakao da je cilj smotre očuvanje tradicije kroz pesmu i igru.
“Prvoplasirani ansambl sa ovog festivala direktno ide na Međunarodni festival folklora ,,Širi kolo okolo“ koji se održava u Paraćinu 28. avgusta. U subotu nam dolaze gosti iz čitave Srbije, iz Niša, Jagodine, Zrenjanina, Kruševca, Petrovca na Mlavi, Knjaževca, Smedereva. Biće predstavljene igre iz Jasenice, Crne trave, Bosilegrada, Kobišnice, imaćemo igre iz Pirota i drugih krajeva Srbije. Ovu manifestaciju vredi pogledati jer mislim da Zaječar nije skoro imao ovakav događaj”, rekao je Petković.
Članovi žirija će biti Zoran Katić, etnokoreolog i član Skupštine Centralnog saveza amatera Srbije, Aleksandra Todorović Rašković, magistar etnomuzikologije iz Grljana u Suzana Antić, etnolog Narodnog muzeja u Zaječaru.
Početak je u 20 sati, a ulaz je besplatan.
Organizator je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelj grad Zaječar.

Dodaj komentar