fbpx
Sport

Rasulo u FK Kablovi -Pola tima prešlo u Bučje!

foto: radiomagnum.rs

Zaječarski Kablovi ostali bez šestorice fudbalera iz startne postave.

Retko se dogadja u fudbalu da iz jednog kluba u drugi istog ranga odjednom predje čak pet najboljih igrača. Dogodilo se to ovih dana fudbalskom klubu „Kablovi“ u Zaječaru, članu Zone istok, iz koga je pet najboljih igrača, golgeter Lazar Konić, iskusni vezista Miloš Nikolić, ofanzivni bek Mladen Živković, zadnji vezni Nenad Pašić i „radilica“ Martin Bućin, spakovalo kofere i sa igrališta Kablova u naselju Kotlujevac, preselilo se u seosko igralište u knjaževačko Bučje. Šesti igrač Kablova koji je promenio klupski dres je centrafor Nemanja Jovanović koji je prešao u drugi seoski klub, debitanta borskog Šarbanovca, takodje zonaša.

Ova vest sa nevericom je primljena u fudbalskim krugovima u Zaječaru, piše Timok. A zna se zašto fudbaleri iz jednog prelaze u drugi klub. Svako ide tamo gde se bolje plaća fudbalsko znanje, pa makar to bio i seoski klub. Oba ova kluba su članovi istočne zone. Kablovi su već decenijama starosedeoci, a Bučju je ovo tek druga sezona u ovom rangu takmičenja. Lane su Kablovi sezonu završili na 4. mestu sa 52 boda, a Bučje je bilo 7. sa 43.

Medjutim u ovoj sezoni situacije u klubovima su se unatno promenile. Kablovi su zapali u finansijske probleme, a Bučje ima dobrog sponzora. Jesenji deo prvenstva Kablovi su završili na sedmom mestu sa 50 odsto bodova, a Bučju preti ispadanje u Okružnu ligu Zaječar, jer su njegovi fudbaleri uspeli da osvoje samo 14 bodova iz 15 utakmica. A šta će biti sa Kablovima koji duguju Savezu, službenim licima, igračima, trenerima, a od pokrovitelja Fabrike kablova pomoć ne stiže.

Najveću glavobolju ima predsednik kluba, koji je istovreneno trener ekipe, Slaviša Krstić. Ostao je bez šest igrača koji su prošli Timokovu školu i odlično znaju da igraju. Sada mora da se osloni na podmladak. Kakva će sudbina biti kluba zasad se ne zna, ali će uskoro biti poznato da li će klub moći da vrati sve dugove i spremi novac za nove troškove. Osim toga sada mora da uigrava potpuno novi sastav ekipe, što nimalo neće biti lako, pogotovo što klub nema para ni za organizovanje ili putovanje na kontrolne utakmice.

Prelazni rok u Kablovima je zasad jednosmeran.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar