fbpx
Društvo Mladi su budućnost - Zaječar moj dom

Raspisan konkurs za studentske stipendije

Komisija za stipendiranje studenata grada Zaječara, raspisala je konkurs za dodelu stipendija studentima visokoškolskih ustanova u školskoj 2016/2017. godini.

U školskoj 2016/2017. godini iz sredstava budžeta grada Zaječara, stipendiraće se, od druge godine studija, studenti visokoškolskih ustanova čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji grada Zaječara i koji su prvi put upisali zimski semestar odgovarajuće godine studija:

-Za sticanje jednog od sledećih deficitarnih zanimanja, sa najnižim prosekom ocena 7,50 iz prethodnih godina studija:
– Diplomirani matematičar
– Diplomirani fizičar
– Diplomirani filolog za nemački jezik,

-Studenti ostalih visokoškolskih ustanova, akademskih studija u trajanju od četiri godine, sa najnižim prosekom ocena 8,50 iz prethodnih godina studija,

-Studenti bez roditeljskog staranja, sa najnižim prosekom ocena 7,50 iz prethodnih godina studija.

Uz prijavu na konkurs, kandidati su u obavezi da prilože molbu sa osnovnim biografskim podacima, uverenje sa fakulteta o upisanom zimskom semestru odgovarajuće godine studija na teret budžeta Republike Srbije i o postignutom uspehu u studiranju, odnosno visini prosečne ocene svih položenih ispita tokom studiranja, dokaz o prebivalištu na teritoriji grada Zaječara (overena izjava dva svedoka o prebivalištu i članovima domaćinstva studenta), uverenje nadležnog organa starateljstva (za studente bez roditeljskog staranja), kopiju lične karte podnosioca, kao i kopiju kartice tekućeg računa podnosioca.

Rok za prijavljivanje na konkurs je 30 dana od dana objavljivanja (26.11.2016.). Prijavu na konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostaviti Gradskoj upravi Zaječar, Uslužni centar šalter br. 6, za Odeljenje za LER, privredu i društvene delatnosti, ul. Trg oslobođenja br. 1 Zaječar, sa napomenom “ZA KONKURS”.

Nepotpune i neblagovremeno podnete prijave neće biti razmatrane.

Komisija će odlučiti o dodeli stipendija u roku od 15 dana od dana isteka roka za prijavljivanje na konkurs i o tome obavestiti učesnike konkursa.

Za bliže informacije kandidati se mogu obratiti na telefon 019/444 – 726.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

1 komentar

  • Koliko iznosi mesecna rata stipendije i da li ce da bude isplavivana neredovno ili uopste kao ranijih godina?

Dodaj komentar