Društvo

RARIS predstavio Invest East Serbia – novi investicioni portal

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije danas je na konferenciji za medije predstavila novi investicioni portal koji predstavlja investicione mogućnosti i brojne potencijale istočne Srbije.

Na današnjoj konferenciji Vladan Jeremić, direktor Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije, govorio je o novom investicionom poratlu u koji se polažu velike nade.

,,Osnovna ideja je da svima onima koji su zainteresovani za investicije u naš region, ponudimo dovoljno informacija o uslovima poslovanja, o prednostima, mogućnostima i razlozima zašto bi odabrali istočnu Srbiju. Takođe, da im ponudi pregled aktuelnih i dostupnih investicionih projekata“, otpočeo je direktor Jeremić.

Direktor Jeremić smatra da je dobro za region da ima ovakvu uobličenu ponudu za investiranje, nešto što drugi delovi Srbije još uvek nisu razvili. Ovaj investicioni portal ima potencijal da istočnu Srbiju načini vidljivijom i pristupačnijom za saradnju.

,,Mi smo ovaj ceo posao započeli zajedno u saradnji sa našim osnivačima, opštinama i gradovima. Sada na našem investicionom portalu Invest East Serbia ima 29 investicionih projekata i lokacija.“

Jeremić je dodao da postoje planovi koji se baziraju na pozivu privatnih vlasnika lokacija da svoje projekte uključe u bazu. Veruje se da će do Nove godine, broj investicionih projekata narasti do 50.

Dalji plan RARISA jeste intezivna promocija. Naime, organizovaće se kampanja u nacionalnim medijima, online kampanja i investiciona prezentacija u Beogradu, u septembru ove godine.

Dodaj komentar