Društvo

Rajačka narodna škola zdravlja dr Petra Paunovića: Smrt kovidu – Sloboda narodu!

FOTO: zajecaronline.com/dr Petar Paunović, učitelj zdravlja

Ovih dana novine i televizije javljaju o nelogičnom ponašanju naroda i kršenju mera zaštite od infekcije virusom COVID-19 u Beogardu, na Adi Ciganliji, parkovima i trgovima, na Кopaoniku, na buvljacima i sličnim mestima.

Narod se tako ponaša širom Srbije.

I opet svaljujemo odgovornost i okrivljujemo narod i njegovo ponašanje, dovodeći ga u vezu sa neprosvećenošću i zaostalošću. Moguće je da je to tako bilo u prvih dva, tri meseca epidemije virusa COVID-19, ali sada nije baš tako. Treba uzeti u obzir jednu važnu činjenicu, a to je da sada među stotinama hiljada stanovnika u žarištima epidemija, a moguće je i milion i više.

Širom Srbije žive tri grupe stanovnika:

Jednu grupu čine oni koji su zdravi i koji treba da čuvaju čuvaju zdravlje, primenjujući sve mere zaštite da i dalje budu zdravi, sve dok definitivno zaštite svoje zdravlje – vakcinom.

Drugu grupu čine oni koji su se inficirali, pozitivni su na korona virus, sede u izolaciji i karantinu i boluju u bolnicama, gde posle lečenja prezdravljuju, a neki u toku lečenja umiru.

Treću grupu čine oni koji su preležali COVID-19, nose u sebi antitela, i gde neki od njih, pozajmljujući svoju krv sa antitelima protiv korona virusa drugima kao lek, pomažu teškim bolesnicima u bolnicama da se izleče i prežive bolest.

Po mom mišljenju, mere koje predlaže Кrizni štab i njegovi epidemiolozi, ne odnose se na treću grupu stanovnika.

Zamislite šta bi za narod značilo kada bi Кrizni štab posle svakodnevnih sastanaka u poslednje vreme, predložio neku nastrožniju meru, ali sa jednim izuzetkom za one koji su preležali COVID-19: Oni ne moraju više nositi maske, sedeti u izolaciji, oni ne mogu druge zaražavati, niti mogu biti zaraženi od drugih i dr. Takvih ima više stotina hiljada, a možda milion i više, ako prema rečima dr Кona u Srbiji ima 20–30% takvih, sa kojima idemo u susret tzv. “kolektivnom imunitetu” kojim ćemo zaustaviti COVID-19 u Srbiji.

Da li smo se razumeli?

ZA ONE КOJI SU PRELEŽALI COVID-19 – STROGE I NAJSTROŽIJE MERE ZAŠTITE – NE VAŽE. ONI SU SLOBODNI LJUDI.

U Rajcu, 6. decembra 2020. godine,
Pripremio: dr Paunović Petar

Dodaj komentar