Hronika

Radnik na građevini poginuo dok je čistio građevinski otpad!

radnici
foto: tvbest.rs

Na gradilištu u Zaječaru, juče oko 10.30 sati, radnik M.D. (33) zadobio je tešku povredu na radu sa smrtnim ishodom, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Inspekcija rada je odmah izašla na teren i utvrdila da je nastradali bio zaposlen u “Bellopan” d.o.o. Zaječar, a radio je na čišćenju građevinskog otpada stambenog objekta u izgradnji.

U trenutku kada je prosipao otpad sa terase na trećem spratu, na kojoj nije bilo zaštitne ograde, pao je sa visine od 9,6 metara. Usled teške povrede, oko 14.00 sati, preminuo je u zdravstvenoj ustanovi, kaže se u izveštaju Inspektorata za rad.

Čišćenje stambenog objekta u izgradnji, poslodavac “Bellopan” izvodi na osnovu ugovora koji je zaključio sa investitorom.

Inspektoru rada je stavljen na uvid ugovor o radu koji je poslodavac zaključio sa preminulim na određeno vreme, počev od 1. avgusta ove godine, kao i prijavu na obavezno socijalno osiguranje koja je podneta nadležnoj filijali Fonda PIO juče u 11.36 sati, nakon povređivanja nastradalog radnika.

Nadzor je u toku, a na osnovu utvrđenih činjenica inspektor rada će preduzeti zakonom propisane mere, kaže se u saopštenju.

Itvor: tvbest.rs

Dodaj komentar