Politika

Radnici Fabrike kablova održali protestni skup i izviždali vlast Saše Mirkovića

Radnici Fabrike kablova prošetali ulicama Zaječara, i održali protestni skup. Nekoliko stotina  radnika pomenute fabrike naoružani pištaljkama prošetali su ulicama i uz povike “Lopovi” i “Sašo Lopove” pokazali koga smatraju za glavnog krivca za situaciju nastalu u svom preduzeću. Sindikalne vođe obratili su se okupljenim radnicima i izneli svoje zahteve. Zatražili su od Aleksandra Vučića da reši nastalu situaciju, zato što preti opasnost da vlasnik fabrike iz Poljske, zatvori ovo preduzeće.

Posle održanog skupa, revoltirani radnici krenuli su ka zgradi uprave grada Zaječara. Situacija je jednog trenutka toliko napeta bila da su policijski službenici bukvalno zadržali radnike da ne iskale svoj bes prema prvom i drugom čoveku Zaječara.

Novinar Zaječar Online sa kolegama iz B92 i RTS-a pokušao je da stupi u kontakt sa gradonačelnikom Ognjenovićem, međutim posle jednog časa čekanja, na naše pozive , i ako smo se uredno prijavili, niko nije želeo da se odazove, niti da nas primi. Izgovor je bio da su svi zauzeti važnim sastancima. U hodniku smo sreli Milka Todorovića koji nam je rekao da on nije nadležan da govori o Fabrici kablova, dok Dragomir Karan bukvalno je bežao od nas, jednog momenta dok je bežao preko ulice, automobil je mogao da ga bukvalno zgazi.

Gradonačelnik ima veliki broj pomoćnika i savetnika i svi su u datom momentu bili zauzeti. Ovo je dokaz da je vlast u Zaječaru u rasulu, i nema hrabrosti da se suoči sa problemom.

Naš portal nastaviće da obaveštava sa dešavanjima oko Fabrike kablova, a evo razloga zbog čega je došlo do protesta. Možete pročitati ovde

Slike sa današnjeg skupa:

protest zaječar

 

protest zaječar

 

170715-protest-4

2 komentara

  • Današnjem protesnom skupu na Trgu Nikole Pašića prisustvovao je i Dušan Firović, član Gradskog veća. Postavlja se pitanje u kom svojstvu je imenovani bio na protest? Da li je Fira došao da izvidi i snimi situaciju ili je u plavoj majci došao da polako pokuša da izađe iz vlasti koja propada i naklonio se novoj, kao što je i ranijih godina to činio.

  • Ovo je radnički protest protiv kapitalističkog sistema, a ne protiv nekog cverglana, treba stvari nazivati pravim imenom ako preferirate da se razlikujete od lopovske fukare (mirkovićeve ili ničićeve .. sve jedno).

Dodaj komentar