fbpx

Ničić se sastao sa ekspertskim timom Kancelarije za evropske integracije i predstavnicima „Srbijavode“

Preporuka:

Nestanak struje u nekoliko zaječarskih ulica i naselju „Ključ“

Zbog radova na mreži, stanovnici u pojedinim delovima grada ostaće na kratko bez napajanja električnom energijom. U petak, 13. decembra,...

Novogodišnji bazar i ove godine na Trgu oslobođenja

Tradicionalni Novogodišnji bazar i ove godine biće održan na platou u centru Zaječara od 26. do 28. decembra, kada...

Dnevni horoskop za NEDELJU – 8. decembar 2019. godine

Posle lepog perioda danas je na redu jedan kvadrat i to Sunca sa Neptunom, dok sa druge strane imamo...
- Reklama -

Danas u maloj sali Gradske uprave u Zaječaru održan sastanak predstavnika JVP „Srbijavode“, gradonačelnika Zaječara Boška Ničića sa saradnicima i tehničkih eksperata ispred Kancelarije za evropske integracije u okviru nastavka započetih aktivnosti u procesu ocenjivanja prijavljenih kapitalnih projekata.

Predmet sastanka je bio projekat zaštite od poplava područja „Zaječar: Timok i pritoke“-izgradnja intergralnog sistema za zaštitu od poplava „Grlište -Beli Timok -Crni Timok – Timok.

Na sastanku je bilo reči o otvaranju novih mogućnosti oko dobijanja pozitivne ocene projekta i finansijskih sredstava za finansiranje dodatne tehničke dokumentacije koja bi se odnosila na dodatnu zaštitu regionalne deponije, dodatnu zaštitu postrojenja za prečišćavanje otapdnih voda i izradu sistema za ranu najavu poplavnog talasa.

Gradonačelnik Boško Ničić je istakao važnost rekonstrukcije Fabrike vode u koju 25 godina nije ulagano, a naglasio je i značaj izrade projekta za odmuljavanje Grliškog jezera.

Na radnom sastanku je naglašena i važnost što hitnijeg rešavanja imovinsko pravnih odnosa na celom planiranom području na kome je lokalizovan projekat, jer je prioritet da se on radi u celini.

Na kraju je usaglašeno da se u narednom periodu napravi Akcioni plan po službama i u što kraćem roku pristupi rešavanju navedenih problema da bi bio omogućen nastavak realizacije projekta i pristupanje fondovima EU.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Rukometaši Zaječara 1949 dočekuju ekipu Rtnja

U okviru 11. kola rukometne Prve lige "Istok", zaječarska ekipa ugostiće tim Rtnja iz Boljevca. Petoplasirana ekipa iz Zaječara ima šansu da veže drugu pobedu...

U ponedeljak bez struje preko desetak ulica u Zaječaru

U ponedeljak, 16.decembra zbog radova na mreži bez napajanja električnom energijom biće žitelji nekoliko ulica u Zaječaru: Crvene Armije 1-102 Brionska,Karađorđeva,Korčaginova,Čegarska,Marije Bursać,Slavka Paunovića, Triglavska,Vase Pelagića,Podgorska,Jeremije...

Oblačno i tmurno

U Srbiji danas malo svežije vreme. Uglavnom u prvom delu dana,pretežno oblačno, ponegde sa kišom, na visokim planinama moguć slab sneg. Posle podne prestanak padavina,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: