fbpx

Računi u blokadi u devet zaječarskih škola

Preporuka:

Saobraćajna nezgoda u centru grada: Automobilom udarila u drvo

U saobraćajnoj nezgodi koja se jutros oko 9 sati dogodila u samom centru grada povređena je žena srednjih godina....

Tri šahistkinje iz Zaječara plasirale se na Kadetsko prvenstvo Srbije

Takmičari koji su ostvarili najbolje rezultate na školskim i opštinskim takmičenjima učestvovali su na kadetskom prvenstvu centralne Srbije u...

Smena na čelu JKP „Timok – održavanje“

Na mestu v.d. direktora od 23. januara 2018. godine, kada je osnivano preduzeće JKP "Timok održavanje", već pune dve...
- Reklama -

Zbog duga grada prema srednjim i osnovnim školama za komunalne račune ali i troškove prevoza zaposlenih, računi većine škola na teritoriji grada Zaječara su u blokadi. Prosvetni radnici i pomoćno osoblje tuže i na sudu dobijaju grad, koji bi ostvario značajne uštede kada bi se ove naknade isplaćivale redovnim putem a ne preko suda.

Trenutno je devet škola u blokadi a ukupan iznos blokade na dan 27.11. iznosi oko 2,6 miliona dinara ali se iznos iz dana u dan povećava. Najveći iznos za prinudnu naplatu ima OŠ Desanka Maksimović i dug iznosi nešto više od 1,2 miliona dinara dok su OŠ Ljuba Nešić i Gimnazija najduže u blokadi, po 22 dana.

Prema važećim propisima Republika finansira plate u prosveti a lokalna samouprava sve materijalne troškove. Čak i kada bi grad imao novca i ove dugove pokrio, računi bi opet ponovo bili blokirani jer je to samo deo potraživanja, pošto ima i onih zaposlenih koji za sad još uvek nisu podneli tužbe.

Na sve to treba dodati i dospele a neplaćene obaveze za 17 zaječarskih škola koje prema podacima Ministarstva finansija i Centralnog registra faktura na dan 27.11 iznose oko 5,4 miliona dinara.

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: