fbpx

Prva žrtva korona virusa u Srbiji: Danas 17 novih slučajeva zaraze

Preporuka:

Grad Zaječar naručio 10.000 maski: Ničić – verovatno ćemo ih deliti besplatno građanima

Grad Zaječar naručio je od preduzeća "Yumco" iz Vranja 10.000 zaštitnih maski za lice, koje će, kako najavljuje gradonačelnik...

U poslednja 24 sata 82 novoobolelih u Srbiji, ukupno 741 zaraženi i 13 preminulih

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano još 82 novoobolelih od korona virusa i tri smrtna slučaja, saopštio...

Stefanović: Ne uvodi se 24-časovni policijski čas, to je lažna vest

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da nije tačna informacija koja kruži društvenim mrežama da se sutra uvodi karantin od...
- Reklama -

Muškarac iz Kikinde, star 59 godina preminuo je pre nekoliko sati od posledica korona virusa, sopštila je premijerka Srbije Ana Brnabić na konferenciji u Vladi Srbije.

Ona je rekla i da je sin muškarca koji je preminuo takođe u teškom stanju.

Virus korona dobio je od čoveka čiji je sin boravio u Milanu. Zaraženi koji mu je preneo virus korona i sam se bori za život.

„Korona virus svakako nije jedina bolest sa kojom se borio ovaj čovek. Strogo poštujemo mere samoizolacije, jer je to jedina šansa da ljudi se izbore i da zajedno pobedimo virus“, rekla je Brnabić.

Vlada Srbije će dodatno pooštrititi mere zabrane kretanja: sutra prestaje od 20 časova sav gradski prevoz, a od nedelje u 20 časova biće zatvoreni svi restorani, kafići i tržni centri.

17 novih slučajeva zaraženih u Srbiji

U Republici Srbiji je do 18 časova 20. marta 2020. godine registrovano ukupno 135 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 40 osoba od kojih je 17 pozitivno i 23 negativno na novi korona virus.

Od sedamnaest potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih devet je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih osam ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

Do 8 časova 20. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 585 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: