Društvo Izdvajamo

Protest uspeo – neće biti kamenoloma u Malom Izvoru!

Skupština Grada Zaječara nije usvojila Odluku o usvajanju plana detaljne regulacije za zonu eksploatacije „Vlaška“ u katastarskoj opštini Mali Izvor!

Nakon što je dnevni red 17. sednice Skupštine Grada Zaječara, samo dan pred zasedanje dopunjen tačkom broj 5, koja glasi Pretres predloga Odluke o usvajanju plana detaljne regulacije za zonu eksploatacije „Vlaška“ u katastarskoj opštini Mali Izvor, meštani Malog Izvora danas su se pre početka sednice okupili ispred zgrade Gradske uprave, a potom i u toku sednice ušli u skupštinsku salu i prekinuli zasedanje zahtevajući da se ova odluka povuče.

Nakon toga odbornici su prinudno otišli na pauzu, dok su Maloizvorci insistirali na tome da sednica neće biti nastavljana dok odluka ne bude stavljena van snage.

Predsednik Skupštine, Stefan Zankov, pozvao je predstavnike okupljenih na „otvoreni razgovor“, ali insistirajući da se on obavi daleko od očiju kamera i bez prisustva novinara.

Posle duže pauze, sednica je nastavljena, Odluka je stavljena na glasanje, a odbornici opozicije glasali su protiv, dok se oni iz vladajuće većine nisu izjasnili ni „za“ ni „protiv“, pa tako ona nije usvojena.

Ova odluka neće moći ponovo da se nađe na dnevnom redu Skupštine u narednih 6 meseci, a ostaje da vidimo da li će nakon toga biti nastavljeno sa namerom da kamenolom kod Malog Izvora bude izgrađen.

1 komentar

Dodaj komentar