fbpx
Društvo

Promocija vina i kačkavalja u Omladinskom centru za Dan zaljubljenih

U zaječarskom Omladinskom centru će za Dan zaljubljenih biti priređeno “Wine and dine” veče. Vinarija “Raj” i mlekara “Krcino zlato” će promovisati svoje proizvode, crveno i belo vino, kao i bezbroj vrsta domaćeg dimljenog kačkavalja.

Vinarija “Raj” je najmodernije opremljena mala vinarija u rajačkom kraju i čitavoj istočnoj Srbiji, koja nastoji da očuva prirodne vrednosti, tradiciju gajenja grožđa i proizvodnje vina u izvornom obliku. Locirana je u jednom od najlepših krajolika Srbije koji je i dalje relativno netaknut u pogledu industrijalizacije i urbanizacije. Sa preko 250 sunčanih dana u godini, ova regija je jedna od najpogodnijih za uzgoj grožđa, pre svega zahvaljujući specifičnoj kombinaciji strukture zemljišta, voda, nadmorske visine i osunčanosti. Stoga grožđe od koga se proizvode vina RAJ dolazi upravo sa brda u okolini sela Rajac, gde se nalaze njihovi vinogradi.

Mlekara “Krcino zlato” je mala, porodična mlekara, koja se nalazi u selu Zlot. Bavi se preradom mleka u polutvrdi sir (domaći kačkavalj i domaći dimljeni kačkavalj). Za sve posetioce su za Dan zaljubljenih pripremili dimljene kačkavalje sa aromama belog luka i peršuna, ljute paprike, maslina, oraha, suvih šljiva, susama, bosiljka, kima, aronije, brusnice…

Početak promocije i degustacije je zakazan za 14. februar od 21h u Omladinskom centru. Ulaz je besplatan.

Dodaj komentar