Društvo

Promenljivo oblačno, uglavnom suvo, u Zaječaru 23°C

FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U celoj zemlji promenljivo oblačno i uglavnom suvo, sa više sunčanih intervala, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i malo svežije, u većini mesta suvo, ponegde kratkotrajna kiša. Vetar slab, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 8°C do 12°C, najviša od 17°C na severu do 23°C na jugoistoku.

U Zaječaru sunčano. Vetar umeren, zapadni. Najniža temperatura 9°C, a najviša dnevna temperatura oko 23°C.

U petak toplije, pre podne pretežno sunčano, posle podne naoblačenje, uveče i noću mestimično kiša. U subotu hladnije, ujutro i pre podne pretežno oblačno, ponegde kiša, posle podne razvedravanje. Od nedelje do utorka sunčano i toplo, u košavskom području vetrovito.

Biometeorološka prognoza za četvrtak 6. maj 2021.

Biometeorološke prilike pogodovaće većini hroničnih bolesnika. Izvesne tegobe mogu osetiti osobe sa srčanim obolјenjima i labilnim nervnim sistemom. Od meteoropatskih reakcija moguće su promenlјivo raspoloženje, nesanica i glavobolјa. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i boravak u prirodi.

AMSS: Dobri uslovi za vožnju

Uslovi za vožnju i danas će biti slični onim jučerašnjim, sa uglavnom suvim kolovozima, uz dobru vidljivost i saobraćajem koji je još uvek umerenog intenziteta van gradova što će vožnju činiti lakšom, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Prema poslednjim informacijama JP “Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Uprava granične policije RS saopštila je da zadržavanja nema ni na putničkim terminalima graničnih prelaza u zemlji. Na teretnim terminalima vozila na izlaz na Horgošu čekaju 90, a na Batrovcima 60 minuta.

Od 27.04. do 01.11.2021. godine, biće izvođeni radovi na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 35, na deonici Negotin – Zaječar.

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 16.04.2021. godine do 15.07.2021. godine, kod Jelašnice, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar – Кnjaževac (od km 144+990 do km 148+180), biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza.

Кod skretanja za Jelašnicu, saobraćaj će biti preusmeren na paralelni put uz državni put I B reda br. 35, uz dvosmerno odvijanje saobraćaja, osim na starom mostu preko Jelašničke reke, gde će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila pomoću semafora. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza.

Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka.

Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

 

Dodaj komentar