Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da se u Srbiji ujutru ponegde očekuje slab prizemni mraz i magla.

U Srbiji se prema prognozi meteorologa očekuje prizemni mraz rano ujutro, lokalno na području Banata i jugoistočne Srbije. U toku dana pretežno sunčano. Najniža temperatura od 1 do 7, najviša dnevna od 14 do 17 stepeni. Vetar umeren, severoistočni.

U Zaječaru promenljivo oblačno. Ujutru temperatura oko 3 stepena, najviša dnevna oko 16 stepeni. Vetar slab, severoistočni.

weather.com

Slab prizemni mraz i magla očekuju se i narednih dana, a naročito u većini mesta severne, centralne i zapadne Srbije. Prizemni mrazevi u jutarnjim časovima mogu nepovoljno uticati na povrtarske kulture koje se gaje na otvorenom.

Narednih dana pretežno sunčano i osetno toplije. U četvrtak prolazno naoblačenje, prvo na severu i zapadu, a do kraja dana i u ostalim krajevima, mestimično sa kišom, a na jugu i pljuskovima, uz osetniji pad temperature. Za vikend pretežno sunčano i osetno toplije.

Biometeorološka prognoza za utorak 8. oktobar 2019.

Očekivane biometeorološke prilike uticaće relativno nepovolјno na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje psihički nestabilnim, cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima. Reumatski bolovi i smanjenje radne sposobnosti su moguće meteoropatske reakcije.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here