Društvo

Promenljivo oblačno, oko 18°C u Zaječaru

FOTO: zajecaronline.com

U celoj zemlji promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, duvaće umeren do jak vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Srbiji će biti oblačno i osetno hladnije, ujutro u severnim i zapadnim, a po podne i u ostalim krajevima mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Uveče se na severu zemlje očekuje postepeni prestanak padavina. Vetar umeren i jak, severozapadni, u severnim, zapadnim i planinskim predelima povremeno i olujni, uveče u slabljenju. Jutarnja temperatura od 8°C do 11°C, najviša dnevna od 12°C do 18°C.

U Zaječaru promenljivo oblačno, popodne moguća kiša. Vetar umeren do jak, zapadni. Najniža temperatura 11°C, a najviša dnevna temperatura oko 18°C.

U narednom periodu, u Srbiji se očekuje pretežno sunčano, samo u petak ujutro i pre podne na istoku i jugoistoku može biti slaba kiša. Vetar u planinskim predelima još u petak povremeno jak, severozapadni, uveče u slabljenju. Temperatura će biti u porastu, od subote u većini mesta temperatura iznad proseka.

Biometeorološka prognoza za četvrtak 20. maj 2021.

Biometeorološke prilike uticaće relativno nepovolјno na hronične bolesnike. Naročito tegobe mogu imati cerebrovaskularni i srčani bolesnici. Mogući su reumatski bolovi i glavobolјa. Opreznost se i dalјe preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

AMSS: Mokri kolovozi i smanjena vidljivost

U Srbiji se danas očekuju kiša i pljuskovi koji pored mokrih kolovoza i smanjene vidljivosti. Postoji još jedna opsanost, saopštio je AMSS, a to je ispunjenost kolotraga i drugih ulegnuća na putu vodom.

Zato smanjena i prilagodjena brzina predstavlja jedan od ključnih faktora za bazbednu vožnju, saopštio je AMSS.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “ Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Prema informacijama Uprave granične policije RS, dobijenim u 05:20 časova, kamioni na Horgošu na izlazu čekaju 150 minuta, Kelebiji 300 minuta, Batrovci 180 minuta, Šidu 60 minuta.

AMSS skreće pažnju da su u toku radovi na brojnim deonicama puteva.
Od 27.04. do 01.11.2021. godine, biće izvođeni radovi na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 35, na deonici Negotin – Zaječar.

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 17. maja do 17. septembra 2021. godine, u periodu od 07 do 17 časova, izvodiće se radovi na rehabilitaciji na državnom putu I B reda broj 34, deonica Golo Brdo-HE Đerdap I (od km 140+500 do km 165+055).

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom uz naizmenično propuštanje vozila. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 16.04.2021. godine do 15.07.2021. godine, kod Jelašnice, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar – Кnjaževac (od km 144+990 do km 148+180), biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza.

Кod skretanja za Jelašnicu, saobraćaj će biti preusmeren na paralelni put uz državni put I B reda br. 35, uz dvosmerno odvijanje saobraćaja, osim na starom mostu preko Jelašničke reke, gde će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila pomoću semafora. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza.

Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka.

Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Dodaj komentar