Društvo

Produžetak zimskog raspusta će biti nadoknađen

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Nakon produženog zimskog raspusta đaci osnovnih i srednjih škola vratili su se u školske klupe, a tri radne subote, plus po jedan dan od prolećnog i letnjeg raspusta, za sada je “srednja formula” za nadoknadu pet propuštenih nastavnih dana u školama zbog produženja zimskog raspusta usled gripa

Februarski deo zimskog učeničkog odmora trebalo je da bude završen 18, februara, ali je zbog epidemije gripa produžen do 25. februara

Iako je Ministarstvo prosvete dalo mogućnost direktorima osnovnih i srednjih škola da smisle modele po kojima će njihovi učenici nadoknaditi propušteno, nadležni će njihove predloge ipak morati da aminuju i neće dozvoliti da deca sede u klupama po osam, devet časova dnevno.

Izvesno je samo da produžetka školske godine neće biti, jer osmaci malu maturu polažu 17., 18. i 19. juna.

Školarci će imati pravo i na kratak raspust tokom uskršnjih i prvomajskih praznika. Prolećni raspust, po sada važećem kalendaru, počinje 26. aprila, a završava 3. maja.

Drugo polugodište završava se u petak 31. maja za učenike osmog razreda, odnosno u petak 14. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.

Maturanti gimnazija školsku godinu završavaju 24. maja, a učenici završnih razreda stručnih škola nedelju dana kasnije.

Dodaj komentar