Društvo

Produžen raspust osnovcima i srednjoškolcima

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Branko Ružić, saopštio je da će februarski raspust biti produžen i da će neradni dani za učenike biti i 17. i 18. febrauar.

Tim za škole, nakon sagledavanja epidemiološke situacije doneo je odluku da februarski raspust u osnovnim i srednjim školama bude produže.

Prema rečima ministra Ružića, odluka je donesena zbog predviđanja da se pik ovog talasa virusa očekuje sredinom meseca, pa će učenici spajanjem vikenda, državnog praznika i dodatna dva dana imati ukupno 9 slobodnih dana, što bi moglo da pomogne u poboljšanju epidemiološke situacije.

Ružić je dodao i da su škole bezbedne zbog primene i poštovanja mera i da prema pokazateljima, rast broja zaraženih učenika i nastavnika ne prati rast broja zaraženih u opštoj populaciji.

Naredne nedelje, u srednjim školama i višim razredima osnovne škole nastava će se odvijati po kombinovanom modelu (dan za danom, učenici podeljeni u dve grupe), dok će učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole nastavu pohađati neposredno.

Prema podacima Batuta u nedelji od 27. januara do 2. februara 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 4935.

Dodaj komentar