fbpx
Kultura

Pretposlednje večeri 2. Festivala malih pozorišnih formi u Zaječaru, izvedena monodrama „Don Žuan iz Leušića“

FOTO: Tatjana Galić Zetović

Pretposlednje večeri 2. Festivala malih pozorišnih formi u Zaječaru, izvedena je monodrama „Don Žuan iz Leušića“. U predstavi je igrao Marko Adžić.

U Centru za kulturu u Кotlujevcu izvedena je monodrama „Don Žuan iz Leušića“, Srpske scene pozorišta „Merlin“ iz Temišvara. Autor teksta je Borisav Atanasković, a režiju i scensku postavku potpisuje Madalina Petre Gitesku. Monodramu je izveo Marko Adžić.

FOTO: Tatjana Galić Zetović

Кomad govori o naizgled velikom ljubavniku Rajku Ričeviću, koji govori o burnom životu protraćenom sa 13 žena, ali ga i dalje muči seta za velikom ljubavlju. Svaka od njih ostavlja dubok trag na njegovoj koži i srcu, ali nijedna kao prva žena, Perunika, zbog koje uporno i iznova pravi sve te ljubavne promašaje, sadržaj je monodrame koju je publika odlično prihvatila.

Prema rečima glumca Marka Adžića, on je 2005. godine došao do teksta Borisava Atanaskovića „Don Žuan iz Leušića“, koji je bio napisan kao radio drama i odradio je komad kao svoju diplomsku predstavu. Vratio se ovoj monodrami posle desetak godina, a u Zaječaru je izvedena premijera predstave u Srbiji.

Ovo je poslednja predstava koja je izvedena u takmičarskom delu 2. Festivala malih pozorišnih formi.

U okviru pratećeg programa, u zaječarskom pozorištu izvedena je predstava “Seksi rublje“, Kazališta iz Virovitice.

U petak 25. oktobra biće izvedena monodrama „Кod kuće /Кabul“, Scene „Radionica“ Narodnog pozorišta iz Beograda, u izvođenju Dušanke Stojanović Glid, a predstava će biti odigrana u čast nagrađenih. Početak je u 18 sati.

Foto: Tatjana Galić Zetović

Dodaj komentar