Društvo

Pretežno sunčano, tokom noći naoblačenje, u Zaječaru 21°C

ilustracija/pixabay.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Republički hidrometeorološki zavod Srbije saopštio je da se u celoj zemlji očekuje sunčano i toplo vreme, a u toku noći postepeno naoblačenje.

U Srbiji se danas očekuje pretežno sunčano i toplo, a u toku noći postepeno naoblačenje. Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i jak, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 4°C do 11°C, a najviša od 20°C do 24°C.

U Zaječaru sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura 8°C, a najviša dnevna temperatura oko 21°C.

Narednih dana u severozapadnim, zapadnim i jugozapadnim, a posle podne i u ostalim krajevima naoblačenje s kišom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom. Ponegde pljuskovi sa grmnljavinom, uglavnom na jugu. U planinskim predelima sneg.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak 12. april 2021.

Biometeorološka situacija može biti nepovolјna za osobe sa kardio i cerebrovaskularnim obolјenjima. Kod meteoropata moguća je razdražlјivost i neraspoloženje. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

AMSS: Povoljni uslovi za vožnju, saobraćaj umeren

Prohodnost puteva je dobra, a prijatne dnevne temperature, suvi kolovozi, dobra vidljivost vozačima olakšavaju vožnju i čine je bezbednijom.

Umeren broj vozila prisutan je na auto-putevima pa se na naplatnim rampama prolazi bez zadržavanja, a slično je na magistralnim i regionalnim pravcima na kojima je, takođe, prohodnost dobra i na kojima nema vanrednih i posebnih obustava, sem na onim mestima gde su zbog radova predviđene izmene.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka. Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.15 časova, zadržavanja teretnih vozila na izlazu iz zemlje na našim graničnim prelazima: GP Kelebija 60 minuta; GP Batrovci 120 minuta.

Dodaj komentar