fbpx
Hronika Izdvajamo

Preminuo Branko Stefanović, otac ministra policije

foto: youtube.com/ BIRN Srbija/ printscreen

Branko Stefanović, otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, preminuo je u bolnici „Dragiša Mišović“ od posledica korona virusa.

Branko Stefanović rođen je 1954. godine u Kninu, a završio je Ekonomski fakultet.

O Branku Stefanoviću mediji su pisali kao o vlasniku firme za proizvodnju oružja.

Ime Branka Stefanovića prvi put se dovodi u vezu sa fabrikom oružja Krušik u novembru 2018. godine kada je istraživačka mreža BIRN objavila da je on navodno posredovao u prodaji oružja između Krušika i kupaca iz Saudijske Arabije.

Dokumenta koje je BIRN objavio pokazuju da je Stefanović navodno bio u posetama Krušiku kao predstavnik GIM-a u maju 2017. godine.

Mediji su mesecima unazad pisali o vezama Stefanovića i ove kompanije koja je trgovala sa fabrikom namenske industrije Krušik.

Pored trgovine oružjem, Branko Stefanović se prema pisanjima medija, bavio i prometom nekretnina, ali i ugostiteljstvom.

Dobar deo radnog veka, proveo je u Telekomu. Godinu dana pre penzije unapređen je na poziciju direktora sektora za velike poslovne korisnike.

izvor: danas.rs

2 komentara

  • nije on preminuo ,vec je kvazi pandemija iskoriscena kao izgovor da se skloni iz javnosti kako bi se bar deo price o Krusiku zatvorio kao poglavlje a bez njega nema.ni detaljnog raspleta situacije.. iskustvo nema sta, svaka im cast ,takvi sposobni i trebavda vode ovu zemlju!

Dodaj komentar