Društvo Izdvajamo

Predstavnici Dveri u Zaječaru ocenili saopštenje RTS-a kao sramno, šta je sa našim pravom da znamo sve?

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Na konferenciji za medije ispred Gradske uprave u Zaječaru, predstavnici Dveri govorili su o saopštenju RTS-a u kojem je obrazloženo zašto Boško Obradović i pored desetodnevnog štrajka glađu ne može da dobije šezdesetominutnu emisiju na nacionalnoj televiziji.

„Naša organizacija je do sada 4 puta dostavljala zahtev RTS-u i do juče nismo dobijali odgovor. Ipak, odgovor koji smo dobili je sraman i skandalozan jer se svodi na nivo dnevne politike. Slobodni mediji bi trebalo da predstavljaju civilizacijsku normu, međutim saopštenje RTS-a je zlurado i ironično. Pozivaju se na postupke naših poslanika i navode to kao razlog zbog kog ne mogu da im odobre termin za koji je poslat zahtev. Na osvovu svega toga postavlja se pitanje šta je sa našim pravom da znamo sve“, rekao je Slobodan Petrović, predstavnik pokreta Dveri u Zaječaru.

On je naveo da činjenica da dva poslanika državnog parlamenta štrajkuju glađu predstavlja ekskluzivitet na nivou Evrope, jer se ni u jednoj zemlji narodni poslanici ne odlučuju na takav potez.

„Ovo je prilika da ljudi u celoj zemlji budu obavešteni o razlozima zbog kojih narodni poslanici štrajkuju glađu. Postavlja se pitanje šta je sa ljudima koji plaćaju pretplatu RTS-u, a nemaju priliku da budu obavešteni o pravom stanju u državi“, kaže Petrović.

Na pitanje u kakvom su zdravstvenom stanju nalaze Boško Obradović i Ivan Kostić nakon deset dana štrajka, Petrović je rekao da su trenutno obojica dobro i u stabilnom stanju.

„Naši poslanici imaju redovne kontrole i stanje im nije ugroženo. Kako će biti nadalje ne možemo da znamo, ali važno je da će narod sada moći da vidi kakvu su žrtvu u stanju da podnesu za dobrobit zajednice“, naglasio je Petrović.

Predstavnik Dveri je rekao da je stav pokreta da izbori koji su zakazani za 21. jun treba da se odlože bar dok epidemija virusa ne prođe i da smatraju da nema potrebe izlagati narod dodatnoj opasnosti u vidu odlaska na biračka mesta.

Dodaj komentar