fbpx
Društvo

Predstavljanje konkursa za inovativne ekološke projekte „Zelene ideje“

U četvrtak, 21. aprila u 12 sati, u Omladinskom centru u Zaječaru biće predstavljen konkurs za inovativne ekološke projekte pod nazivom „Zelene ideje“.

U ime Trag fondacije prisutnima će se obratiti Dragica Reljanović, koordinatorka programa donacija, kao i Vladimir Todorović ekspert za društveno preduzetništvo i spoljne komunikacije Erste Banke, koji će predstaviti ideju i koncept programa. Dejan Mitić u ime Udruženja za lokalni razvoj Kamenica iz Niša, predstaviće međunarodni ekološki kamp za mlade „Treehouse camp” pokrenut revitalizovanjem objekata u okviru izletišta Kamenički vis u blizini Niša. Kamp je pokrenut zahvaljujući trećoj nagradi na prošlogodišnjem Nacionalnom i prvoj nagradi osvojenoj na regionalnom forumu „Filantropija za zelene ideje”.

Namera ovog konkursa je podsticanje i podrška pojedincima, udruženjima i malim preduzećima i preduzetnicima da razviju inovativne preduzetničke ideje sa potencijalom održivosti. Najviše će biti vrednovane ideje koje ravnomerno obuhvataju sve elemente održivog razvoja, odnosno koje pored finansijske održivosti, imaju i značajan društveni, ekološki i ekonomski uticaj na zajednicu, a prednost će imati projekti koji se oslanjaju na korišćenje lokalnih resursa.

Tri ideje koje budu ocenjene kao najznačajnije od strane Selekcionog odbora biće nagrađene sa po 5.000 dolara. Pored nagrade na Nacionalnom forumu, tri nagrađene ideje učestvovaće u julu 2016. godine na regionalnom forumu Fonda braće Rokfeler (RBF) u Srbiji, uz mogućnost da se takmiče za dodatnu nagradu od 10.000 dolara.

Konkurs je otvoren od 7. aprila do 2. maja 2016. godine.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar