fbpx
Kultura

Predstava „Žene iz Troje” na Krimu

FOTO: NPTK CK "Zoran Radmilović" Zaječar

Na Međunarodnom festivalu antičke drame „Bosfotski agoni”, koji se održava u Rusiji, u gradu Kerču, na Krimu, 17. juna prikazana je video projekcija predstave „Žene iz Troje”.

Ova predstava je koprodukcija Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović” iz Zaječara i Narodnog pozorišta Priština iz Gračanice.

Festival se održava i ove godine uz sve mere opreza od korona virusa. Program je skraćen i antičke drame izvode samo ruska pozorišta, dok se predstave iz inostranstva projektuju na platnu postavljenom na originalnim iskopinama Pantikapeja ili Tauručkog Hersona, danas poznatog kao Kerč.

Da podsetimo, komad „Žene iz Troje” prema tekstu Euripida, u režiji Nebojše Bradića, učestovao je na svim prestižnim pozorišnim festivalima prošle godine u Srbiji i okitio se značajnim priznanjima. Prema izboru pozorišne kritike predstava je svrstana među 10 najboljih u 2019. godini.

Kostimograf je Marina Vuksanović Medenica, asistent scenografa Slavica Marković, kompozitor Zoran Erić, scenski pokret potpusuje Vera Obradović, a scenski govor Vlado Kerošević.

Igraju: Ivana Kovačević, Ana Bretšnajder, Milena Jakšić, Isidora Građanin, Igor Damnjanović, Nebojša Đorđević, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Irena Stanković, Viktorija Arsić, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Olivera Bacić i Katarina Jeličić.

Dodaj komentar