Kultura

Predstava „Aska i vuk” sinoć odigrana na daskama zaječarskog teatra

Foto: Pozorište ,,Zoran Radmilović"

Predstava „Aska i vuk” Pozorišta ,,Pan teatar” iz Beograda odigrana je drugog dana 11. Pozorišnog festivala za decu ,,ZajeČar” .

Pomenuta predstava rađena je po čuvenoj pripovetci Ive Andrića . Fizički slabija ovčica Aska se suprotstavila daleko snažnijem vuku, koristeći se svojim jedinim oružjem – igrom. Lepota umetnosti može da učini čudo i zaustavi najveće zlo.

Poput ostalih dečjih predstava ,,Pan teatra“, ovaj komad je interaktivnog karaktera, tako da su i deca učestvovala u predstavi. Adaptaciju teksta i režiju potpisuje OliveraViktorović, koja i igra u ovom komadu.

,,Predstava je prvi put izvedena 20. novembra i ovo je bio naš četvrti nastup. Aska i vuk ima naš rukopis, ali smo prvi put, osim dramske igre, pokušali da uključimo u predstavu za decu i klasičnu muziku i balet. Ovo je najdiskretniji mogući način da deca zavole, osim pozorišta, i klasičnu muziku i dožive je i kao dečiju. Mislim da je to naša misija, naš zadatak da od najmlađih negujemo pozorišnu publiku.”

Foto: Pozorište ,,Zoran Radmilović“

Naslovnu ulogu Aske igra Bojana Đurašković, kojoj je ovo prvi nastup na zaječarskom festivalu.

,,Ovo je za mene nešto najlepše. Ja mnogo volim da radim u dečjem pozorištu, jer je sve emotivno mnogo punije kada deca izađu zadovoljna. Lepo mi je i kad posle predstave ostanem da se družim sa njima jer su deca najiskrenija publika. Svi su bili divni, i publika i ljudi iz pozorišta, i nadam se da ću igrati ponovo ovde”.

Pored  Olivere i Bojane  u predstavi igraju  Aleksandra Đurić  i Marko Milošević dok izbor muzike i koreografiju potpisuje Tamara Spasić Antonijević.

Interesovanje za Pozorišni festival za decu ,,ZajeČAR”  je veliko, tako da su prodati svi kompleti karata.

Dodaj komentar