Društvo Kultura

Predstava „Antigona“ večeras i na letnjem pozorišnom festivalu „Viminacijum fest“

Atlas Servis - 24h pomoć na putu

Premijera predstave ,,Antigona“ dobila je odlične kritike i držala pažnju svih prisutnih, 22. avgusta na Romulijani. Sledeći jako bitan korak jeste uvrstavanje predstave ,,Antigona” u zvaničnu selekciju Festivala antičke drame na Viminacijumu, 24. avgusta.

Pozorišni festival „Viminacium fest“ biće održan od 23. do 29. avgusta na prostoru arheološkog parka Viminacijum. Odmah drugog dana festivala nastupiće i glumici Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara i Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici.

,,Nakon uspešnog izvođenja na Romulijani kod Zaječara ,predstava „Antigona“ Sofokla u režiji Nenanda Todorovića učestvovaće večeras na prestižnom letnjem  pozorišnom festivalu  „Viminacijum fest“  koji se održava u Viminacijum parku kod Kostolca. Predstava je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara i Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici.

U predstavi učestvuju glumci  zaječarskog i prištinskog  pozorišta, spoljni saradnici i muzički bend. Igraju:  Ivana Bartunjek , Igor Damnjanović, Jelena Orlović, Miloš Đuričić, Branko Babović, Nebojša Đorđević, Strahinja Bičanin, Nikola Đorđević, Vujadin Milošević I Miloš Tanasković.

Scenograf je Goran Stojčetović,  kompozitor Bratislav Radovanović, kostimografkinja Bojana Кostadinović,  tehničko rešenje , izrada i montaža scenografije kao i izrada kostima tehnička ekipa zaječarskog pozorišta“, saopštili su nam iz Pozorišta ,,Zoran Radmilović“.

Dodaj komentar