fbpx

Predškolci PU „Đulići“ poštuju tradiciju i kulturno nasleđe (FOTO)

Preporuka:

Dnevni horoskop za PETAK – 13. decembar 2019. godine

Kironov tranzit obeležiće ovaj četvrtak, gde će izazvati slabost, osetljivost, posebno kada je u pitanju duša… Zapravo, Kiron je...

U Zaječaru predstavljanje EU programa za koje možete konkurisati

Info dan o EU programima iz različitih oblasti koji su aktivni na teritoriji Republike Srbije, a za čija sredstva...

Pretežno sunčan decembarski dan

U Srbiji će ujutru u većini krajeva, a u nižim predelima i pre podne, biti maglovito, a tokom dana...
- Reklama -

Povodom učešća u projektu „Vrtić kao sigurno i podsticajno okruženje za učenje i razvoj“ predškolska ustanova „Đulići“ iz Zaječara realizovala je proteklih meseci mnogobrojne aktivnosti za poštovanje različitosti uz pomoć kojih su deci predstavljene mnogobrojne kulture, narodi i narodnosti i njihovi običaji.

Pripremci vrtića „Đurđevak“ zajedno sa vaspitačicom Jovankom Canović učestvovali su 27. maja u priredbi pod nazivom „Marko Kraljević i Musa Kesedžija“ i kroz muziku i tekst promovisali tradiciju i kulturno nasleđe našeg naroda.

Sonja Stokić, pedagog PU „Đulići“ ističe da je pomenuti projekat u vrtićima „Đurđevak“ i „Svitac“ realizovan pod potkroviteljstvom Centra za interaktivnu pedagogiju i UNICEFA-a, a glavna poruka da vredi negovati lepotu različitosti poslata je svima koji su u njemu učestovali.

“ Predstavili smo deci mnogobrojne kulture, narode i narodnosti i njihove običaje.

Time smo ih podstakli da promišljaju o tome da nas razlike obogaćuju.

Trudili smo se da deci i roditeljima ukažemo da je negovanje multikulturalne klime pripadnosti i prijateljstva važno u predškolskom uzrastu“, navodi Stokić .

U sklopu projekta mališani pripremne grupe su 28. maja u Istorijskom arhivu „Timočka krajina“ u Zaječaru izveli prigodni program.

Predstavi su prisustvovali načelnica Školske uprave Jasna Vasić, direktorka Predškolske ustanove „Đulići“ Tanja Jovanović, brojni vaspitači, roditelji i članovi porodice.

Pogledajte galeriju fotografija:

 

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Postignut dogovor Vlade i radnika Pošte

Obustava rada u Pošti Srbije biće prekinuta jer su predstavnici radnika, Pošte i Vlade Srbije postigli dogovor kasno sinoć. Kazne će biti povučene, niko...

Folklorna sekcija Društva Roma u nazivu dodala „Jovica Joca Mihailović“

Folklorna sekcija Društva Roma Zaječar na Upravnom i omladinskom odboru Udruženja, jednoglasno je promenila ime folklorne sekcije u Folklorna sekcija Društva Roma „Jovica Joca...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: