fbpx

Predsednik opštine Paraćin najavio posetu 1000 domaćinstava u 2019. da bi od građana čuo probleme koje treba rešiti!

Preporuka:

Zbog slabe vidljivosti i mokrih kolovoza saobraćaj mestimično otežan

U Timočkoj krajini danas oblačno sa slabom kišom. Kolovozi su mokri, a zbog pojave magle vidljivost je smanjena od...

Međunarodna izložba sitnih životinja u Velikom Izvoru

Međunarodna izložba golubova, kunića i ukrasne živine, biće organizovana ovog vikenda, 14. i 15. decembra u selu Veliki Izvor. Prema...

U toku sređivanje javnih površina u gradskim mesnim zajednicama

Mesna zajednica "Timok" do kraja godine završiće radove na izgradnji letnje učionice u parku OŠ. „Ljubica Radosavljević Nada“, dok...
- Reklama -

U toku sledeće godine, uz uobičajeno održavanje četrdeset i jednog javnog skupa u svim gradskim i seoskim mesnim zajednicama nameravam da, posle 170 domaćinstava koje sam obišao ove godine zajedno sa članovima našeg tima, zakucam na vrata još najmanje 1000 domova, u okviru pripreme novog “Programa za Paraćin” za period od 2020. do 2024. godine kroz razgovore sa građanima “od vrata do vrata” – poručio je na svom FB profilu Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin.

Priprema “Programa za Paraćin” veliki je posao u kome učestvuju s jedne strane stručnjaci iz različitih oblasti, a sa druge strane građani koji mogu da putem elektronske i obične pošte, društvenih mreža, javnih skupova i razgovora sa članovima našeg tima koji se obavljaju “od vrata do vrata” ukažu na probleme koje po njihovom mišljenju prioritetno treba rešavati.

Možda taj posao i ne bi bio tako komplikovan da nismo toliko posvećeni doslednom ispunjavanju obećanja koja su kroz “Program” data za svaku gradsku i seosku mesnu zajednicu i za svaku oblast rada opštinskih službi. Ako želite da dosledno ispunjavate obećanja to znači da se i planovi moraju pripremiti na takav način da budu ostvarivi, da ono o čemu se govori u predizbornoj kampanji i za šta se građani opredeljuju glasajući na izborima zaista može i “oživeti” tokom četiri godine rada izabranog saziva lokalne skupštine.

Zbog te posvećenosti i znamo da je ovom trenutku, ispunjeno tačno 567 obećanja iz važećeg “Programa za Paraćin” za period 2016 – 2020.god. a da je za još 188 programskih aktivnosti realizacija u toku. Do kraja programskog perioda očekujem da će praktično sva “data obećanja”, tj. sve planske aktivnosti ili biti ostvarene ili biti u nekoj fazi realizacije.

Ove jeseni, zajedno sa članovima našeg tima, već sam razgovarao sa građanima u ulicama Tatar Bogdanovoj, Carice Milice, Vladike Nikolaja Velimirovića, Dimitrija Marinkovića, Branka Ćopića, Miloša Pocerca, Šumadijskoj, 13. oktobra, Deligradskoj, Ivana Gorana Kovačića, Knjaza Miloša, Kolubarskoj, Majora Marka, Vojvode Stepe, Stevana Jakovljevića, Tolstojevoj, Kralja Milutina, Nemanjinoj. U desetinama drugih ulica hiljade građana tokom 2018.god. bilo je u prilici da svoje mišljenje o tome koje lokalne probleme prioritetno treba rešavati saopšti drugim članovima našeg tima.

foto: Saša Paunovič FB/screenshot

Naredne godine, možda zakucamo i na Vaša vrata. Spremite predloge, učestvujte u izradi novog “Programa za Paraćin” za period od 2020. do 2024. godine – poručuje Paraćincima Saša Paunović.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Glas Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Postignut dogovor Vlade i radnika Pošte

Obustava rada u Pošti Srbije biće prekinuta jer su predstavnici radnika, Pošte i Vlade Srbije postigli dogovor kasno sinoć. Kazne će biti povučene, niko...

Folklorna sekcija Društva Roma u nazivu dodala „Jovica Joca Mihailović“

Folklorna sekcija Društva Roma Zaječar na Upravnom i omladinskom odboru Udruženja, jednoglasno je promenila ime folklorne sekcije u Folklorna sekcija Društva Roma „Jovica Joca...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: