fbpx

Pravo na besplatan prevoz u Zaječaru od sada imaju i….

Preporuka:

U Zaječaru sunčano uz povremenu oblačnost

U Srbiji ujutro slab mraz, u nižim predelima, po kotlinama i dolinama reka niska oblačnost, ponegde i magla, koja...

U sredu sunčano sa umerenim vetrom

Ujutro slab i umeren mraz i magla ili niska oblačnost, koja će se u većem delu vojvodine zadržati duže...

Novo izdanje Pub Quiza u Omladinskom centru

Posle par nedelja pauze tokom praznika, u sredu, 22. januara biće održano prvo izdanje Pub Quiza u 2020. godini...
- Reklama -

Odlukom Gradskog veća od sada će besplatan gradski prevoz na teritoriji Zaječara moći da koriste i izbegla i interno raseljena lica sa prostora bivše Jugoslavije i Kosova i Metohije. Iako pomenuta lica nemaju prebivalište, već samo prijavljeno boravište na teritoriji grada, ipak spadaju u kategoriju onih kojima pravo na besplatan prevoz itekako sleduje, čulo se prilikom zasedanja gradskih većnika.

Na sednici održanoj u sredu, 5. septembra jednoglasno članovi Gradskog veća dali su saglasnost na predlog da se Pravilnik o načinu ostvarivanja prava na besplatan prevoz putnika u gradskom i prigradskom prevozu proširi za izbegla i interno raseljena lica sa prostora bivše Jugoslavije i Kosova i Metohije, koja imaju prijavljeno boravište na teritoriji Zaječara.

FOTO: zajecaronline.com

“ S obzirom da je delatnost obavljanja gradskog i prigradskog prevoza po definiciji, a i zakonskim odredbama delatnost od opšteg interesa smatrali smo celishodnim da u red onih koji imaju prava na besplatan prevoz uvedemo i izbegla i raseljena lica“, čulo se na sednici Gradskog veća.

Podsećamo, pravo na besplatan gradski i prigradski prevoz imaju sva lica sa prebivalištem na teritoriji Zaječara, kao i trudnice, a od sada i izbegla i raseljena lica.

Kartica za besplatno korišćenje gradskog i prigradskog prevoza važiće godinu dana, a o broju izdatih karata vodiće se elektronska evidencija u Gradskoj upravi Zaječar.

- Reklama -

1 KOMENTAR

  1. A za maloletnu decu mora uverenje iz mup o prebivalištu i koje se plaća, bez obzira što im roditelji žive na teritoriji ZA.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Četvrtkom za knjaževačke đake besplatno skijanje na Staroj Planini

Turistička organizacija opštine Knjaževac na osnovu ugovora o saradnji između Opštine Knjaževac i JP "Skijališta Srbije" i ove godine organizuje besplatno skijanje četvrtkom za...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: