Društvo Izdvajamo

Poziv za učenike Gimnazije – prijavite se na konkurs za petodnevni boravak u Španiji ili Poljskoj

Gimnazija Zaječar učestvuje u Erazmus+ projektu “Od igre do STEM-a” u okviru koga će petoro učenika ove škole imati priliku da boravi u Španiji, a petoro u Poljskoj.

Na konkurs za put i petodnevni boravak u jednoj od ove dve zemlje mogu se prijaviti učenici svih razreda, a svoju prijavu možete dostaviti do petka, 23. oktobra.

Prijava za konkurs sastoji se od motivacionog pisma koje pišu učenici koji žele da učestvuju u ovom projektu, ali i saglasnosti roditelja, koju zajedno sa pismom treba dostaviti Gimnaziji u Zaječaru.

Nakon završetka konkursa sledi bodovanje i razgovor sa učenicima posle čega će biti selektirano 20 učenika, koji će biti podeljeni u međunarodne grupe, pa će sarađivati sa učenicima iz Poljske, Bugarske i Turske sa kojima će zajedničkim snagama raditi na problemima vezanim za fiziku, hemiju, biologiju i matematiku. Za svoj rad u tom periodu biće bodovani i tako će biti izabrano 10 učenika koji će na kraju i otputovati u jednu od pomenutih zemalja.

Termin putovanja zavisiće od epidemiološke situacije (najverovatnije proleće 2021). Za više informacija obratiti se Mladenu Šljivoviću ili Dragani Sekulić.

Poziv preuzmite ovde http://www.gimza.edu.rs/wp-content/uploads/2020/10/public-call.pdf

Dodaj komentar