NIKOLA BANKOVIĆ: POWERLIFTING je način mog života (VIDEO)

Preporuka:

Iz minusa u plus: Živa skače za 15 stepeni

Iako bi trebalo da smo duboko zagazili u pravo zimsko vreme, u narednom periodu ne samo da ne možemo...

Dnevni horoskop za PONEDELJAK – 27. januar 2020. godine

Ovnu treba prijatelj, Bik praktičan, Blizanci misle na sve, slab imunitet muči Raka, važan dan za Lava, Devica netolerantna, Vagi treba...

Promocija knjige „Posvete Koželjcu“ u biblioteci „Svetozar Marković“

U Matičnoj biblioteci "Svetozar Marković" u Zaječaru, biće održana promocija knjige "Posvete Koželjcu", priređivača Ljubiše Rajkovića Koželjca. Na promociji ove...
- Reklama -  

Šesnaestogodišnji Nikola Banković iz Zaječara uspešan je powerlifter. Još kao mali, pored svog oca, zavoleo je ovaj nimalo lak sport.

Sada, nakon dve godine treniranja powerliftinga, Nikola kaže da se pronašao i da je powerlifting sport koji ga u potpunosti opisuje.

nikola-bankovic1

„Još kao mali zavoleo sam ovaj sport. Moj tata je trenirao dosta u teretani, te sam pored njega provodio dosta vremena u teretani posmatrajući ga kako radi. Posle nekog perioda video sam da je to nešto što me privlači i što je deo mene“, kaže Nikola.

Ovaj mladi Zaječarac, sa samo 16 godina, iza sebe ima sjajne rezultate i značajna takmičenja sa kojih nosi veoma lepa iskustva, ali i nagrade.

drzavno-takmicenje-powerlifting

„Prvo takmičenje bilo je Balkansko, maja meseca prošle godine. Tada sam se prvi put pojavio i osvojio prvo mesto. Takođe, na održanom Državnom takmičenju osvojio sam prvo i treće mesto“, ističe Nikola i dodaje:

„Nagrade mi puno znače. Posle samo mesec dana počeo sam da se takmičim i nisam verovao da ću osvojiti prvu nagradu“.

 

medalje-nikola1

Inace, Nikola ide u prvi razred Tehničke skole. Kaže da sa lakoćom uklapa svoje školske obaveze sa ovim ne baš lakim sportom. U ovom sportu rizika ima dosta i nije kao svaki drugi.

„Powerlifting je dosta naporan. Trudim se da živim zdravo, da ne izlazim do kasno da imam više vremena za spavanje, ali trudim se da se hranim zdravo“, objašnjava ovaj mladi momak.

Sport je važan deo Nikolinog života, a svim mladim ljudima ovaj uspešni powerlifter poručuje:

„Svim mladim ljudima poručio bih da se bave bilo kojim sportom. Svaki sport je dobar izbor. Ovaj kojim se ja bavim možda jeste najteži, ali to je način mog života“.

Nikola Banković kaže da želi da napreduje još više, svakodnevnim vežbanjem i zdravim navikama. Svestan je da powerlifting nije lak sport, da zahteva dosta odricanja, ali je, kako kaže, baš powerlifting deo njegovog života.

Ovih dana Nikola se priprema za takmičenje u bendž presu koje će biti održano u Vršcu 1. aprila. Kako nam je rekao, nada se i obaranju državnog rekorda, a mi mu svakako želimo puno uspeha.

Pogledajte prilog „Online televizije“:

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Chemtrails u Omladinskom centru za vikend

Najmlađi bend u Timočkoj krajini, sastav Chemtrails održaće koncert u zaječarskom Omladinskom centru za vikend. Chemtrails je bend nastao 2016. godine, a čine ga Milica...

Kompanija „Aptiv“ organizuje „Dane otvorenih vrata“

Kompanija "Aptiv" će sledeće nedelje organizovati "Dane otvorenih vrata" u Zaječaru. Svi zainteresovani za posao u ovoj kompaniji mogu sa svojim biografijama doći na ...

Izložba sitnih životinja u Grljanu

U velikoj sali Doma kulture u Grljanu biće održana 21. Međunarodna izložba sitnih životinja, koja će početi 1. februara. Za sve posetioce, izložba će biti...

In memoriam: Marina Vojnović (1962 – 2020)

Marina Vojnović, sociolog i dugogodišnji radnik u Zavodu za javno zdravlje "Timok", preminula je juče, 28. januara u 58. godini života. Marina je dugi niz...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: