fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo Izdvajamo

Potpisani ugovori o dodeli podsticaja za stočarstvo

Foto: Radio Magnum

U Gradskoj upravi, 38 stočara iz zaječarskih sela potpisali su ugovore za podsticajna sredstva u iznosu od 4,1 miliona dinara. Ova sredstva su namenjena za nabavku kvalitetnih umatičenih grla goveda, ovaca i koza, kao i opreme za mužu i za preradu mleka.

Kako je naveo gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, na mnoge načine ovaj grad pokušava da oživi zaječarska sela.

Foto: Radio Magnum

„Mi smo tu da vam izlazimo u susret, da vam pomažemo i mislim da ćemo iz godine u godinu pomagati sve više onima koji imaju pametne i dobre projekte. Nadamo se da ćemo u narednom periodu moći da iskoristimo i druge evropske fondove koji nam se otvaraju u oblasti poljoprivrede“, istakao je Ničić.

Kako kaže Vesna Stanković, član Gradskog veća za oblast poljoprivrede, Grad Zaječar kroz podsticajna sredstva nastavlja da stimuliše poljoprivredne proizvođače.

„Za stočare je ove godine izdvojen 4,1 milion dinara, od toga 4 miliona dinara je izdvojeno za nabavku kvalitetnih grla junica, mlečnih teladi, ovaca i koza, a samo 100 hiljada dinara je izdvojeno za liniju za preradu sira, jer se prijavio samo jedan poljoprivredni proizvođač iz Dubočana“, rekla je Stanković.

Ukupan iznos novčanih sredstava koji je ove godine izdvojen iz budžeta grada Zaječara za podsticajna sredstva u oblasti poljoprivrede je 18,7 miliona dinara.

Osim ovog konkursa u oblasti stočarstva, do sada su realizovani i projekti u oblasti pčelarstva, voćarstva, nabavke mehanizacije, a u toku je i konkurs u oblasti voćarstva za jesenju sadnju, koji će biti zatvoren narednog petka.

Dodaj komentar