fbpx

PREDIZBORNI MARKETING

Društvo Mladi su budućnost - Zaječar moj dom

POŠTUJTE BAKE, DEKE, RODITELJE -Oni su naše godine prošli, mi ćemo u njihove tek doći

Foto: pixabay.com

PREDIZBORNI MARKETING

Naš grad je veoma mali pa ne postoji tramvaj da u njemu ustupamo mesto starijima od sebe, ali postoji hiljadu drugih mesta na kojima možemo ukazati poštovanje prema starijim osobama.

Sukob između starih i mladih postoji koliko i čovečanstvo. Kažu da je to nešto što je normalno i da ne treba zbog toga mladima zameriti. Međutim, kada govorimo o starim ljudima, moramo znati i shvatiti da oni prosto zaslužuju ogromno poštovanje. Jer, to su ljudi koji su završili svoj aktivni život i sada provode dane u zasluženom miru, pa prema tome i zasluženom poštovanju.

U dugom kišnom kaputu, sa šeširom na glavi, štapom u jednoj i kesom sa hlebom u drugoj ruci, išao je trotoarom tako polako nigde ne žureći. Pomislih, možda bi i požurio jer je veoma hladno, ali ne može. Nanizale su se godine u noge i snagu starog gospodina. Pitam se, ima li koga da mu pomogne ili je sam, možda nema nikoga, a možda je on baš taj koji nekome pomaže noseći taj hleb. Možda se umorio čekajući red u prodavnici, možda je bila gužva, možda bi kupio još nešto ali nije mogao da nosi. Teška je ta starost.

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Mladost prođe neprimetno, ona prosto protutnji. Nismo toga ni svesni. Doći će dan kada ćemo i mi ostariti. Da li ćemo moći da se poslušamo sami, da li će nam neko pomoći? Ko zna kakvi ćemo mi biti kao bake i deke. Stavimo se na njihovo mesto, razmislimo koliko im je teško.

Pomozite starijima, poslušajte ih. Njima ponekad prija i samo ljubazan osmeh i malo razgovora.

Priskočite na ulici svakoj starijoj osobi pri prelasku preko ulice. Kada nešto pričaju, slušajte ih sa pažnjom, ne ljutite se što to možda slušate po ko zna koji put. Pričajući nama u stvari oni pričaju sebi o onome što je bilo lepo u njihovoj mladosti.

I na kraju, poštujte bake, deke, roditelje i sve one koji su vam blizu, jer su ipak oni zaslužni za ovo što imamo. Oni su naše godine prošli, mi ćemo u njihove tek doći.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar