Društvo Srbija

Postignut dogovor: Poznato je kako ćemo putovati u Grčku ove godine

Foto: pixabay.com

U periodu od 1. maja do 1. oktobra 2021. godine ulazak putnika iz Srbije u Grčku, odnosno iz Grčke u Srbiju biće omogućen građanima obe zemlje koji su vakcinisani, dok će za građane koji nisu vakcinisani biti obavezan PCR ili antigenski test, usaglasili su se ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ministar Republike Grčke za turizam, Haris Teokaris.

Ministarka Matić je saopštila da je dogovoreno da će Memorandum predvideti međusobno priznavanje elektronskih sertifikata o vakcinaciji.

Osvrnuvši se na prošlogodišnju situaciju, napomenula je i da će građani koji do sada nisu mogli da ostvare zamenska putovanja za Grčku, a sklopili su ugovore sa turističkim agencijama, moći to da učine do 31. decembra 2021. godine.

„Otvaranje grčke granice za naše građane tokom letnje sezone predstavljaće simboličnu sliku potpune normalizacije naših života, ali će biti i još jedna potvrda o dubokom i istinskom prijateljstvu i izvanrednim bilateralnim odnosima između Srbije i Grčke“, poručila je Matić.

Dodaj komentar