Društvo Izdvajamo Srbija

Pošta Srbije: Za jedan dan više od 45.000 prijavljenih građana za vaučere za odmor u Srbiji

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Pošta Srbije saopštila je danas da je tokom jučerašnjeg dana i danas do 12 časova primila ukupno 45.204 prijave građana za vaučere za odmor u Srbiji. Više od polovine zahteva podneli su penzioneri, njih 26.839, slede zaposleni sa primanjima manjim od 70.000 dinara sa 12.104 prijave i nezaposlena lica sa 4.649 podnetih zahteva, a značajno interesovanje pokazali su i studenti sa 878 prijava.

Najviše izdatih vaučera bilo je u pošti 34.000 Kragujevac, a najveće interesovanje građani Srbije su do sada pokazali za smeštaj na Kopaoniku, u Prolom banji, Sokobanji i Sijarinskoj banji.

„Pošta Srbije je unapredila sistem evidentiranja i prijema prijava građana, čime će proces izdavanja vaučera biti brži. To je posebno bitno jer je odlukom Vlade Srbije omogućeno da 95.000 ljudi koji su početkom godine dobili vaučere u iznosu od 5.000 dinara, sada podnesu zahtev za dodatnih 10.000 dinara“ rekao je v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević.

Prijave korisnika koji apliciraju za razliku do punog iznosa od 15.000 dinara se mogu podneti na šalterima svih pošta od srede 29. juna.

„Naša molba za ove korisnike je da ne žure jer svi koji imaju pravo na dodatne vaučere, zahteve mogu da podnesu do 21. septembra, uz podnošenje iste dokumentacije kao prilikom prethodne prijave“, rekao je Djordjević.

Vaučeri se mogu koristiti za plaćanje smeštaja, noćenja sa doručkom, pansiona i polupansiona, u trajanju od najmanje pet dana, a svi detalji u vezi sa uslovima i potrebnom dokumentacijom dostupni su na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Izvor: beta

Dodaj komentar