Društvo Izdvajamo

Posle javnog žigosanja rudari zahtevaju izvinjenje od Boška Ničića

foto:zamedia/printscreen
S

indikat radnika Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja ,,Resavica” uputio je komandantu Štaba za vanredne situacije u Zaječaru Bošku Ničiću zahtev za izvinjenje rudarima jamskih rudnika u Srbiji i rudnika ,,Lubnica”, posle sramne izjave u medijima da su oni krivi za širenje zaraze koronavirusom u tom gradu. – prenosi portal „Centralmedia“

Sinikat Javnog preduzeća za podzemnu ekspoloataciju uglja „Resavica“ uputio je Bošku Ničiću, komandantu Štaba za vanredne situacije u Zaječaru Bošku Ničiću zahtev za izvinjenje rudarima jamskih rudnika u Srbiji i rudnika ,,Lubnica”, posle sramne izjave u medijima da su oni krivi za širenje zaraze koronavirusom u tom gradu.

„Imajući u vidu da ste Vašim nastupima u medijima označili rudare rudnika ,,Lubnica” kao krivce za pojavu koronavirusa u Zaječaru, zahtevamo da uputite javno izvinjenje rudarima, jer je u Zaječaru bilo 30 pozitivnih osoba na koronavirus pre prvog slučaja među rudarima, stoji u zahtevu sidinakata rudnika sa jamskom eksploatacijom uglja.“ – prenosi portal „Centralmedia“

foto: CEntralmedia

Pored toga, sidikat rudara JP PEU se na društvenim mrežama obratio Ničiću, inače gradonačleniku Zaječara, i zatražio odgovore na više pitanja, između ostalog ,,Zašto u Štabu za vanredne situacije nema ni jednog člana iz dva rudnika na području Zaječara?” i ,,Da li znate da u ,,Lubinici” rade rudari iz nekoliko susednih opština, što govori u suprot tezi da su rudari krivi za širenje zaraze koronom u Zaječaru? -piše portal „Centralmedia“

„Gradonačelnik Zaječara,preuzeo je ulogu zdravstvenih radnika i tražio da se testiraju svi radnici Rudnika ,,Lubnica”, jer je on lično video patrolirajući kroz grad, da ljudi u autobusu ne nose maske.

Nošenje maski nije obavezno, osim ako neko nema simptome, a testiraju se samo koji imaju simptome i kontakte sa zarazenima na predlog zdravstvenih radnika,a ne na predlog gradonačelnika. Rudari su zbog prirode posla upućeni jedni na druge, zajedno putuju,kupaju se u zajedničkom kupatilu,obeduju zajedno,obavljaju najteže poslove zajedno jedan do drugog.

Koronavirus je u Zaječaru registrovan kod dvadesetak građana još početkom marta, pa nije traženo kolektivno testiranje celog grada. Na teritoriji Grada Zaječara su dva rudnika. Mogao je gradonačelnik da uzme nekog iz rudnika u Krizni štab, upozori šta je primetio, sugeriše da se nešto promeni. Odlučio je suprotno. Javnim nastupom je samo pokušao da predstavi rudare neodgovornim, a za sebe prikupi političke poene za izbore koji slede na Vidovdan. Rudari nisu neodgovorni, oni su morali da idu na posao na osnovu Odluke Vlade Srbije i to što nisu nosili maske, ne znači da su svesno širili zarazu. Možda su rudari virus dobili od tih ranije zaraženih, gospodine gradonačelniče!? Ali, izbori se bliže, borba kreće, obuci se u skafander, kao da si na infektivnoj klinici i lečiš stotine zaraženih, izađi na TV i pljuni na one koji rade najteži i najrizičniji posao. Pa, za rudare je rizik od virusa smešan u odnosu na svakodnevni silazak pod zemlju,gradonačelniče!!!“ – stoji u tekstu koji je potpisao Nebojša Milenković, predsednik sindikata radnika JP PEU “Resavica”

Izvor: Centralmedia.rs

2 komentara

  • e moj crni bosko.kakva si ti gnjida od coveka! a tamo imas svog velikog podanikapoverenika dragana vasiljevaca.i predsednika mesne zajednice.ispustili su oni tu stvar iz ruke.i uvalili je tebi.stvarno si smesan komandante.smesan i glup. a rudari su poptuno u pravu.ne treba nam jos jedan zeljko mitrović! ali zavrsio si ti velike skole pa i one ulicarske na kojima si doktorirao,zato i svuda guras nisinu!a zubi posipadali! ne pusi mnogo bosko…pusi..

Dodaj komentar