fbpx

Posle 4 decenije Zaječar prvi u Srbiji dobio novi Vatrogasni dom (VIDEO)

Preporuka:

Rukometašice poražene i od Vrbasa

U okviru utakmice 12. kola rukometne lige za žene, ekipa Zaječara 1949 poražena je na svom terenu od Vrbasa...

Provera stanja vodomera i korekcija zaduženja za meštane Velikog Izvora

Višegodišnja dugovanja pojedinih zaječarskih Mesnih zajednica za vodu premašila su milionske cifre. Zbog toga je meštanima Velikog Izvora, Vratarnice...

Pomozite da mali Bogdan iz Zaječara nastavi lečenje

Nema te osobe koja bi ostala ravnodušna na pesmu "Mi smo deca neba Oca nebeskog" koju je mali Bogdan...
- Reklama -

Novi vatrogasno-spasilački objekat koji je svečano otvoren u Zaječaru prvi je objekat takve vrste koji je u Srbiji sagrađen posle skoro 4 decenije, istakao je prilikom otvaranja ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović. On je najavio da će u narednim godinama država veliku pažnju posvetiti vatrogasno-spasilačkim jedinicama, kao i da će ovakvi objekti biti sagrađeni u gotovo svim većim gradovima Srbije.

Posle punih 36 godina Zaječar je prvi dobio novi, savremeni vatrogasni dom koji se prostire na preko 3000 m2.

Pomenut objekat u Zaječaru je počeo da se gradi još 2008. godine, ali je prema rečima ministra policije Nebojše Stefanovića građen duže od decenije zbog lošeg finansijskog stanja u zemlji.

„To nije stvar kojom Srbija može da se pohvali, ali ono čime može je to da je država na potpuno novi način počela da posmatra vatrogasno-spasilačke jedinice i njihovu ulogu u našem društvu. U Zaječar su nedavno stigla i nova vatrogasna vozila i oprema, tako da vatrogasci u vašem gradu imaju sve uslove za rad“, rekao je Stefanović.

On je najavio da će zanavljanje opreme, uniforme i vozila u narednim godinama biti praksa i za vatrogasce, ali i policiju, kako bi svoj posao mogli da obavljaju što efikasnije u korist građana.

„Nabavićemo još novih kamiona i u narednim godinama, jer ako ne budemo poizbacivali iz upotrebe sve stare FAP-ove koje su tu decenijama, ovi ljudi ne mogu da u radu daju svoj maksimum. Oni su nam danas u pokaznoj vežbi prikazali kako njima izgleda jedan običan dan na terenu, odnosno prilikom saobraćajne nezgode. Sada će koristiti novi hidraulični aparat i novi kamion u radu, a radni dan  provodiće i u novoizgrađenom objektu“, rekao je Stefanović.

Ministar je najavio i da će u 2020. godini biti raspisan konkurs za vatrogasce iz Zaječarskog okruga i da će tom prilikom posao dobiti desetak novih vatrogasaca u Vatrogasno spasilačkoj jedinici u Zaječaru.

Najveći deo novca za opremanje Vatrogasnog doma opredeljen je od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, jedan deo novca došao je iz Nacionalnog investicionog plana i jedan deo novca dao je Grad Zaječar, rekao je Stefanović.

U izgradnju i opremanje novog Vatrogasnog doma u Zaječaru uloženo je oko 520 evra po kvadratu, a prema najavama ministra Stefanovića ovakvi objekti i u buduće (sa istimkvalitetom nameštaja i objekta) biće izgrađeni i u svakoj vatrogasnoj stanici u bilo kom delu Srbije.

Pogledajte izjavu ministra Stefanovića prilikom posete Zaječaru:

Pogledajte video materijale snimljene prilikom posete ministra Nebojše Stefanovića u Zaječar i otvaranje novog Vatrogasnog doma:

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: