fbpx
Društvo

Pokrenuta peticija: Nećemo Novogodišnji koncert – budimo humani Zaječarci!

Nakon što se Požega odrekla gradskog dočeka Nove godine kako bi taj novac preusmerili na popravku skenera u užičkoj bolnici, i u Novom Sadu i Subotici je pokrenuta peticija kojom se traži da se novac za tu namenu preusmeri bolesnoj deci. Na isti potez mogu se odlučiti i Zaječarci kako bi se 2 miliona dinara umesto za nastup “Amadeus” benda preusmerili za bolesnu decu i zaječarsko porodilište.

Izgleda da je Srbiju zahvatila epidemija humanosti kakvu odavno nismo videli i jedva čekamo da vidimo koga će uhvatiti sledećeg!

I Zaječarci trenutno prikupljaju potpise za peticiju kojom traže od gradonačelnika Boška Ničića i lokalne vlasti da odustanu od dočeka godine na trgu i da taj novac potroše na pomoć teškoj oboleloj deci i porodilištu.

Miljan Cvetković, autor peticije ističe da bi istu trebalo da potpišu svi Zaječarci, koji smatraju da su bolesna deca i uslovi u kojima se rađaju  važniji od “lažnog sjaja jednog novogodišnjeg koncerta”.

“Pokažimo da ogromna većina Zaječaraca podržava ovu peticiju. Učinimo da umesto šunda i kiča, koji čini srećnim manjinu i punjenja džepova podobnih muzičara i pojedinaca, naš novac preusmerimo za bolesnu decu i porodilište i učinimo nešto humano. Da li nam je potreban skupocen i bahat koncert na gradskom trgu za Novu godinu, dok nam je grad na ivici propasti?”, navodi Cvetković povodom pokrenute peticije vezane za organizovanje Novogodišnjeg koncerta na zaječarskom skveru.

Cilj peticije je prema rečima autora humanost i činjenje prave stvari.

Svi zainteresovani Zaječarci peticiju mogu potpisati OVDE.

3 komentara

  • За те паре, може се прибавити апарат за плазмаферезу и измену тромбовита који , верујем , још увек, Зајеларски медицински центар и болница немају и дан данас.

    • Bolje da SNS ovci zasade još trave ko u Jovanjici pa da se izdeli svima za Novu Godinu i da nam bude high.

  • nesto sumljam da su te pare unapred podeljene…to mi i liči na boška ničića..ali isteramo sve na videlo..vreme je …

Dodaj komentar