fbpx

Pokrenuta humanitarna akcija za pomoć ugroženom stanovništvu na području Zaječara

Preporuka:

Nastava na daljinu za mlađe osnovce od danas na programu RTS2

Nastava na daljinu, zbog epidemije korona virusa, osim na TV kanalu RTS3, internet portalu RTS i platformi RTS Planeta, od danas će...

Kladovo: Pijan za vreme policijskog časa upravljao vozilom

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kladovu podneli su prekršajnu prijavu protiv šezdesetdvogodišnjeg muškarca iz Kladova, zbog sumnje da je...

Novo radno vreme prodavnica zbog produžetka policijskog časa

Zbog produžetka zabrane izlaska na ulice u periodu od 17 časova do pet časova narednog dana, došlo je i...
- Reklama -

Zajedničkim snagama Grad Zaječar, Crveni Krst, volonteri i ljudi dobre volje, koji su na raspolaganje stavili svoja dostavna vozila, pokrenuli su humanitarnu akciju pod nazivom “Ruka koja daje”.

Svako ko može, svakog dana od 8 do 16 sati, u prostorije “call centra” (ulica Krfska – preko puta “IDEA” prodavnice) može doneti sve ono što možemo podeliti našim sugrađanima koji su socijalno ugroženi ili nemaju nikoga da im pomogne, izjavio je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i pozvao Zaječarce na solidarnost.

On je istakao da je poželjno da to bude konzervirana ili upakovana prehrambena roba, sveže povrće i voće, zimnica u teglama, džemovi, kompoti, vitaminski i mineralni suplementi (u roku trajanja), higijenska i zaštitna sredstva i slično.

„Garderobu i slične odevne predmete i obuću (sem eventualno novih papuča) nikako ne donositi. Ukoliko seoski poverenici i pojedinci jave, sakupljene namirnice biće od strane naših poverenika preuzimane i u selima, a i distribuirane u ista onima kojima su neophodne“, objavio je Ničić na svom Facebook profilu.

Sve namirnice će, kako je naglasio, prilikom distribucije biti propisno dezinfikovane.

 

1 KOMENTAR

  1. Ajde da vidimo sada SNS ovce na delu , kako pomažu ali ne od tuđih para. Da vidimo te silne direktore i funkcionere iz Boškove ekipe koliko će dati iz sopstvenog džepa.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: