Društvo

Pokrenuta akcija „Za čiste pelene i benkice u porodilištu“

Centar za trudnice, roditelje i klince Zaječar, uz podršku fondacije ”Iskorak” i Zaječarske Inicijative pokreće crowdfunding kampanju “ZA ČISTE PELENE I BENKICE U PORDILIŠTU” koja podrazumeva prikupljanje sredstava za kupovnu veš mašine koja će se koristiti samo u porodilištu.

Informacija da porodilište u Zaječaru nema svoju veš mašinu, već da se posteljine, švedske pelene i benkice peru zajedno sa prljavim vešom sa drugih odeljenja motivisala je članove udruženja „TRK“ da pokrenu ovu akciju kako bi obezbedili bolje higijenske uslove u porodilištu, o kojima se naročito mora voditi računa u doba pandemije. Nakon rođenja, koža i površinske sluzokože bebe su veoma osetljive, te lako dolazi do infekcija. Iz tog razloga je važno da uslovi u porodilištu budu po najvišim standardima.

Udruženje „TRK“ je novoosnovano udruženje nastalo inicijativom roditelja i profesionalaca. Kako u našoj lokalnoj zajednici ne postoji adekvatan program koji odgovara na izazove trudnoće i roditeljstva, kao ni edukativno-razvojni program koji se odnosi na decu mlađeg uzrasta, članovi/ce udruženja će se baviti ovom populacijom.

Za kupovinu veš mašine potrebno je 152.000 dinara, može se donirati na sajtu fondacije “Iskorak” https://fondacijaiskorak.rs/initiatives/details/23/Za%20%C4%8Diste%20posteljine%20u%20porodili%C5 %A1tu%21?fbclid=IwAR0gzFq25oa3d1_UvZ-rZ_hrqvIXLOsF69le5rEgoF42lK0hFEI-m7-sSjg

Dodaj komentar