Politika

Pohvale za poslovanje Narodnog muzeja

sednica gradskog veća
foto: zajecar.info

Razmatrajući finansijski i izveštaj o radu Narodnog muzeja u Zaječaru za prošlu godinu i planove aktivnosti ove ustanove do kraja 2015.godine, članovi Gradskog veća izrazili su zadovljstvo radom zaposlenih u muzeju i načinom na koji, pre svega zahavljujući Feliks Romulijani, promovišu grad.

Kako je istaknuto, ova ustanova je prošle godine ostvarila šest miliona dinara sopstvenih prihoda, po čemu se izdvaja od drugih institucija kulture.

Na sednici je data saglasnost na Program mera za sprovođenje poljoprivredene i politike ruralnog razvoja u 2015.godini, kao i na izmene Odluke o mreži predškolskih ustanova na teritoriji grada, jer je nedavnom promenom naziva Ulice „4.juli“ u Ulicu „Kostadina Kostadinovića Čauša“ promenjeno sedište vrtića „Zdravac“.

Članovi Gradskog veća grada Zaječara prihvatili su inicijativu da i u septembru bude organizovana ekološka akcija „Mesec čistoće“, kao i da komunalna inspekcija pojača kontrolu poštovanja propisa, pre svega o korišćenju korpe i povodca za pse i čišćenju otpada za njima.

Izvor: zajecar.info

Dodaj komentar