Društvo

Počinju prijave za polaganje prijemnog za upis u specijalizovana odeljenja u zaječarskoj Gimnaziji

foto: Gimnazija Zaječar

Počelo je elektronsko prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita iz matematike i upis u odeljenje učenika sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku u 39 škola u zemlji, među kojima je i zaječarska Gimnazija.

Za upis u odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku kandidat polaže prijemni ispit na kome rešava test iz matematike, koji je sačinjen u skladu sa opštim standardima postignuća za kraj obaveznog obrazovanja.

Kandidat koji položi prijemni ispit za upis u odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za matematiku ostvaruje pravo na rangiranje radi upisa u odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku.

Kandidat za upis u odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku može da ostvari najviše 240 bodova na testu iz matematike za upis u odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku.

Kandidat za upis u odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku položio je prijemni ispit ako je ostvario najmanje 120 bodova na testu iz matematike za upis u odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku.

Prijavljivanje je moguće izvršiti do četvrtka 7. aprila u ponoć na portalu www.mojasrednjaskola.gov.rs.

Кandidati se mogu prijaviti i neposredno u matičnim osnovnim školama i neposredno u srednjim školama u kojima je organizovano polaganje prijemnih ispita, i to u četvrtak i petak, od 9 do 16 sati.

Prijemni ispit biće organizovan u subotu 21. maja od 10 sati.

Dodaj komentar