fbpx
Costa Nadal

Počela odlučujuća borba za most u Kotlujevcu!

foto: ilustracija

Za problem mosta u Kotlujevcu znaju i ptičice na grani. Nažalost, problem je nastao kad su bahati vlastodršci rešili da sruše nesumnjivo ispravan i dobar most, kome je verovatno bila potrebna manja rekonstrukcija.

Pod istim izgovorom i u isto vreme kada je pravljena najveća maketa kružnog toka u centru grada, da se poveća bezbednost u saobraćaju, na pravdi Boga osvajači, pokušaše da poruše most, ali za razliku od nejake raskrsnice u centru, ovo beše neosvojiva tvrđava.

Zamislite koliko bi još most bio u funkciji kad nisu uspeli namerno i na silu da ga unište?!

foto: tvbest.rs

foto: tvbest.rs

 

 

 

 

 

 

 

Nakon izgubljene borbe sa kamenim stubovima, počela je druga bitka, ispostavilo se opet fatalna…

Pokušali su na sve načine da ubede banke da finansiraju ovaj suludi projekat, ili bolje reći plan,  tačnije želju jednog čoveka da ostavi neki trag, jer projekat niti plan nisu imali, ali želja da se ostavi trag uspela je. Trag u dušama onih koji se već mesecima pate i dovijaju na razne načine da “preskoče” reku!

U tim trenucima niti medije niti vlastodršce u Zaječaru uopšte ne dotiče tema oko mosta. Pokreću se različite afere ali i projekat “KAP”, zavrnute su slavine nastao je problem oko česmi!

Prvi pokušaj da se obezbedi novac propao je, banke su odolele pritiscima iz vrha vlasti! Propao je i drugi ali i treći pokušaj!

Suočeni sa problemom 15,000 meštana Kotlujevca i stalnim moljakanjem i kukanjem magistra Saše, Vlada Srbije je odlučila da pokrije ovu ogromnu rupu i odobrila sredstva za konačni završetak mosta.

I tako dođosmo i do treće borbe, one najvažnije, one koja odlučuje. Sada treba dobiti medijski rat! Treba ubediti ljude da su u stvari oni samo sanjali, treba ubediti narod da će most biti gotov u roku.

Treba dokazati onu opšte prihvaćenu, da narod brzo zaboravlja. Konačno, treba politički poentirati na celoj toj halabuci!

Pokreće se trula Best mašinerija i kreće opasno medijsko spinovanje, kreće ispiranje mozgova, kreće igra na onu našu, kratko je pamćenje u Srba. Spinovanje traje već dvadesetak dana, na svaku bačenu lopatu betona Velja Mungos po dva puta obiđe radove.

Obratite pažnju na datume! Krenulo se 24. aprila

24-april

pa 27. aprila

27-april

pa 29. aprila

29-april

dan posle, dakle 30. april

30-april

čak je i gradonačelnik otkazao prvomajski uranak da bi obišao radove… 1. maj

1-maj

napravili su jedan dan pauze, pa je 3. maja i Saša Mirković obišao radove…

3-maj

pa se nastavlja 8. maja

8-maj

onda dan pauze, pa opet 10. maj

10-maj

Toliko za sada, pošto je danas 11. maj.

Na slikama su uglavnom prikazani naslovi, ali u svakom tekstu se provlači glavna nit, radovi će biti završeni u roku, dakle do 28. juna kako je najavio predsednik Skupštine grada Zaječara, Saša Mirković. Sto puta izrečena laž postaje istina!

E pa, gospodo draga, ROK JE ODAVNO PROŠAO!!! Gradnju ste počeli, kako ste sami napisali na tabli, 6. septembra 2014. godine i sami ste sebi dali rok za završetak radova od 150 dana! Ako sam dobro sračunao rok za završetak radova je bio 4. februar 2015. godine. Dakle, ponavljam, rok je odavno prošao!

zvanicna-tabla

Ne prihvatam glupe izgovore da nisu bili odgovarajući vremenski uslovi, znali ste valjda da ide zima, zašto ste ga rušili u nevreme. Ili bolje pitanje, zašto ste ga uopšte rušili?

Već vidim kako dajete instrukcije botovima da krenu sa onim: ovima ne može da se udovolji, ne odgovara im kad se ne radi, ne odgovara im kad se radi… Da se razumemo, ja želim da ga završite što pre, navijam da most bude gotov u najkraćem roku, navijam zbog ljudi, ne zbog vas.

Red je da ga konačno završite, red zbog onih koji imaju veliku muku zbog vaše bahatosti. Ali kad ga završite mora da ostane ožiljak u vašim karijerama jer ste lagali, namerno, gledali ste nas u oči i lagali. Za sitne političke poene koje sada pokušavate da pokupite mnogo ljudi ste “zavili u crno”.

Morate živeti sa tim, koliko god vam to bilo teško.

Oni najgluplji medju vama dragi vlastodršci, raduju se jer će novac dati republički budžet… Objasnite im da i taj budžet punimo mi, ne pune ga marsovci a ono što ne uspemo da napunimo vaš dragi šef šmekerski nadoknadi kreditom, koji će naša deca morati da vraćaju!

Neću ovog puta pisati o tome da je investitor JP Direkcija za izgradnju a zamislite direktor te Direkcije je angažovan kao nadzorni organ, kadija te tuži, kadija ti sudi, to će nadam se ispitati nadležni organi!

Dragi Kotlujevčani, dragi Zaječarci, kada most bude gotov, želim vam da ga u zdravlje koristite, ali ne smemo ovu najvažniju bitku da izgubimo, ne sme pamćenje da nam bude kratko. Ne smemo da im dozvolimo da ovo medijsko spinovanje prođe onako kako su zamislili. IZA OVOGA MORA DA OSTANE VELIKI, NENADOKNADIVI MINUS!

Ja im ovo neću zaboraviti, pa makar na otvaranju pevala i Ceca, a ti kako želiš!

1 komentar

  • Ja lično bih kotlujevčanima srušio i most kod pivare. Narod već neko vreme razmišlja, ako tako mogu da kažem, ko stoka pred klanje. Nije bitno da li ću umreti danas, sutra ili za 50 godina. “Bitno je da umrem”. Ako narod tako razmišlja onda i zaslužujemo sve najgorte da nam se desi i da nam se nacija zatre.
    Sedite uz TV i gledajte emisije koje vam ispiraju mozgove umesto da se borite za svoj boljitak.
    Probudite se ljudi, borite se za sebe. Može se živeti lepo, sklonimo ove uništitelje sa vlasti a onda glasajte za koga god želite. Glasajte opet i za njih ako vam se čini da su radili dobro za vas, za vaše naslednike.

Dodaj komentar