Društvo

Počela grejna sezona u Zaječaru: Da li će grejanje poskupeti?

radijator
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U ranim jutarnjim časovima, prema saopštenju Javno-komunalno stambenog preduzeća „Zaječar“ uspešno su puštene u rad sve zaječarske toplane, tako da su građani priključeni na sistem daljinskog grejanja jutro dočekali u toplim stanovima. I ova grejna sezona, kako navode u zaječarskom stambenom preduzeću krenula je na vreme, međutim, da li će grejanje ove sezone poskupeti i hoće li biti dovoljnih količina mazuta za sada ne znaju.

Iz JKSP „Zaječar“ navode da je i ova grejna sezona krenulo na vreme, kao i da je tokom letnjih meseci urađeno dosta na rekonstrukciji vrelovodnog sistema u Gradu. Prema rečima direktora preduzeća Ivana Žikića, najviše je urađeno u sektorima gde su primećeni neki nedostaci u prethodnoj sezoni.

Na pitanje da li će grejanje ove grejne sezone poskupeti i hoće li mazuta biti dovoljno do kraja grejne sezone Žikić kaže:

„U ovom trenutku nemamo, niti možemo imati neke dugoročne procene što se tiče kretanja cena kao i količina nafte na tržištu. Ali bez obzira na to, obezbeđene su dovoljne količine mazuta za normalan početak isporuke toplotne energije“, kaže Žikić.

Prema njegovim rečima nadležni iz JKSP „Zaječar“ i ove zime uradiće sve što je u njihovoj moći kako bi grejanje u Zaječaru bilo na nivou prethodnih godina.

Dodaj komentar