Društvo

Otvorene prijave za učešće na projektu „Čuvamo prirodu Istoka“

foto: www.instagram.com/ekoistok/

Ako želiš da se informišeš o ekološkim problemima u zajednici, kao i o načinima na koji se oni mogu rešiti i koje institucionalne mehanizme za to možeš da koristiš, a uz to te zanimaju društvene mreže, mediji, organizovanje kampanji u javnosti, pisanje, kreiranje saopštenja, fotografisanje i montiranje – prijavi se za učešće na projektu „Čuvamo prirodu Istoka“ koji se izvodi u saradnji sa udruženjem „Eko Istok“ iz Zaječara.

U okviru projekta, kroz kreativne radionice koje su prilagođene mladima, imaćeš priliku da se upoznaš sa omladinskim radom, aktivizmom i javnim zagovaranjem. Stečeno znanje moći ćeš da primeniš u praksi kroz realizaciju aktivnosti koje doprinose rešavanju ekoloških problema u zajednici.

Program će se realizovati od početka oktobra do početka decembra (u periodu od dva i po meseca), uživo i onlajn, uglavnom vikendom, a radionice vodi polaznica NAPOR obuke za omladinske radnike i radnice, Jelena Anasonović Kuč.

Za učešće na programu mogu se prijaviti mladi koji:

  • žive na teritoriji opštine Zaječar
  • imaju između 16 i 30 godina
  • su motivisani da pohađaju program u celosti

Program je besplatan.

Mesta su ograničena, a prijave traju do 6. oktobra.

Link za prijavu na program nalazi se na linku gugl forme ili u opisu instagram profila @jelenaanasonovic
Projekat “Čuvamo prirodu Istoka” je nastao u okviru programa obuke za omladinske radnike/ce koju realizuje Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada – NAPOR u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije.

Dodaj komentar