Društvo Zabava

Otvorena Zelena učionica na Kraljevici

Outhide, Centar TRK i Ranac i kompas organizovali su radionicu „Potraga za blagom“ i „Ekološku radionicu“ na Kraljevici za decu od 4 do 10 godina. Ekološkim radionicama svečano se otvara novoizgrađena Zelena učionica, na prostoru između rukometnog igrališta i gradskog bazena, u Park šumi „Kraljevica“.

Početna tačka za okupljanje bila je spomenik Ljubi Didiću, odakle su svi zajedno krenuli u potragu za blagom, a završna tačka je bila Zelena učionica, pored košarkarskog terena na Kraljevici.

Na radionici je tridesetak dece rešavalo zadatke, učilo o drveću, o tome kako da se pripreme za boravak u prirodi, kako se rasklapa šator, kako se koristi radio veza, a na kraju su kroz crteže predstavili svoju viziju Kraljevice u budućnosti.

Foto OUthide festival

Želimo da radionicama kroz zabavan program deci približimo temu ekologije i važnosti boravka u prirodi, naglasili su organizatori radionice.

Ekološku radionice su vodile vaspitačica Milena Stojanović i Ivana Damnjanović, ispred Centra za trudnice, roditelje i klince.

U Radionicama je učestvovala i Katarina Svetozarević, licencirani vodič i član Gorske službe spasavanja, ispred organizacije Ranac i Kompas koja je klincima pokazala kako se koristi toki voki, kompas i kako se podiže šator.

Ove radionice svečano su otvorile Zelenu učionicu na Kraljevici koju je izgradio Outhide  za sve sugrađane, koji mogu da je koriste za odmor, ali i za organizaciju ovakvih događaja.

Zelena učionica ima tridesetak sedećih mesta, a postavljen je i solarni panel, kako bi mogao da se priključi laptop, projektor.

Potraga za blagom i Ekološka radionica su bile vrlo uspešne i još  jednom pokazale da je deci mesto u prirodi i da je za to potrebno i neko znanje koje su danas svakako dobili.

Nakon ovih radionica, u planu je i sadnja drveća na jesen.

Izgradnju Zelene učionice i organizaciju radionica podržala je Trag fondacija.

 

Dodaj komentar